Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten Gülcihan, “Okulumu, arkadaşlarımı çok özledim. Eğitimimi en iyi şekilde tamamlayıp doktor olmak istiyorum” dedi.
Kuşadası’nın Yeniköy Mahallesi’nde yaşayan Gülcihan Demir ve ailesinin hayatı iki yıl önce kabusa döndü. Grip şikayetiyle hastaneye başvuran Gülcihan’a lösemi teşhisi konuldu. Tedavi sürecine başlanılan Gülcihan, kemoterapi almaya başladı. Kemoterapi sürecinde saçları dökülen minik Gülcihan, hastalığından dolayı çok sevdiği okulu ve arkadaşlarından ayrı kalmak zorunda kaldı. Sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kuran Gülcihan’a müjdeli haber Almanya’dan geldi. Almanya'da 27 yaşındaki bir erkeğin bağışta bulunduğu ilik, geçen yıl Ramazan Bayramı'nda Gülcihan'a nakledildi.

İLK İLİK 8 AY SONRA UYUMSUZ ÇIKTI

İlik nakliyle büyük sevinç yaşayan Gülcihan Demir’in mutluluğu ise kısa sürdü. Nakledilen iliğin 8 ay sonra uyumsuz çıkmasıyla Gülcihan için yeniden ilik bulunması amacıyla çalışma başlatıldı. Hastane odasında sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kuran minik Gülcihan’a ikinci kez ilik bulundu. Türkiye'de bir kişinin bağışta bulunduğu ilik, Gülcihan ile yüzde yüz uyumlu çıktı. İzmir Dr. Behçet Uz Hastanesi Çocuk Hemotolojisi ve Onkoloji Servisi Doç. Dr. Salih Gözmen tarafından geçen ay yapılan operasyonla ilik başarılı bir şekilde nakledildi.

“DOKTOR OLMAK İSTİYORUM”

Nakilin ardından hastanede tedavisi devam eden ve sağlık durumu iyi olan Gülcihan, umut saçtı. İliğin tutmasının ardından Gülcihan, hastanedeki yaklaşık bir aylık tedavi sürecinin tamamlanmasıyla taburcu oldu. Evine gelen Gülcihan, SES Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. İliğin tutmasıyla büyük sevinç yaşadığını belirten Gülcihan, “Hastanedeki tedavi sürecimin tamamlanmasının ardından taburcu oldum. Şu an sağlık durumum gayet iyi. Hastalığım döneminde çok zor günler geçirdim. Okulumdan ve arkadaşlarımdan uzak kaldım. En kısa zamanda okuluma ve arkadaşlarıma yeniden kavuşmak istiyorum. Eğitimimi en iyi şekilde tamamlayıp doktor olmak istiyorum. Hasta olan tüm kişileri iyileştirmek istiyorum” diye konuştu.

ALEYNA TİLKİ VE HALUK LEVENT HAYRANI

Birçok hayalinin bulunduğunu belirten Gülcihan, “En büyük hayallerimden bir tanesi de Aleyna Tilki ve Haluk Levent ile tanışmak. Kendilerini çok seviyorum. Beni ziyaret etmelerini ve yanımda olmalarını istiyorum. Onların yanımda olmasını bilmek beni çok mutlu edecek. Umarım bir gün kendileriyle tanışma fırsatı bulurum. Çağrımı duyarak ziyaret ederlerse çok mutlu olurum” şeklinde konuştu.

“BAĞIŞLA CAN OLALIM”

Kızının sağlık durumunun çok iyi olduğunu ifade eden anne Sevgi Demir, “İlik şu anda tutmuş durumda. Hastanedeki tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından taburcu olduk. Tedavi ve kontrol süreci devam edecek. Şu an her şey yolunda. Umarım böyle devam eder. Benim tek isteğim kızımın sağlıklı olması. Onun yüzünün güldüğünü görmek benim için tarif edilmez bir mutluluk. Umarım her şey yolunda gider bir sorun yaşanmaz. Ben her zaman kızımın sağlığına kavuşacağına inandım. Bu inançla zor günleri geride bıraktık. Allah’a şükürler olsun şu an kızımın sağlık durumu iyi. Allah, tüm hastalara şifa versin inşallah” dedi. Tüm sağlıklı vatandaşlara kan bağışında bulunmaları için çağrıda bulunan anne Demir, “Kan bağışı hayat demek. Lütfen sağlıklı olan tüm bireyler kan ve kök hücre bağışında bulunsun. Kan ve kök hücre bağışıyla yardıma muhtaç olan vatandaşlara can olalım” diye konuştu.