Aydın’ın Efeler ilçesinde iş insanı Melisa Tokat'ın Muğla karayolu üzerinde yeni açtığı akaryakıt istasyonu, kadınlara ekmek kapısı oldu. İki yıl önce Haliç Üniversitesi Konservatuvar Bölümü’nden mezun olduktan sonra kendi işini kurmak isteyen 25 yaşındaki Tokat, aile mesleği olan akaryakıt istasyonu açmaya karar verdi. Akaryakıt istasyonuyla ilgili tüm eğitimleri tamamlayan Tokat, iki hafta önce işletmesini açtı.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK


İş insanı Tokat, işletmesinde çalışacak olan elemanlarını kadınlardan seçerek iş hayatındaki cinsiyet ayrımına son verdi. Oluşturduğu istihdam alanıyla kadınların iş hayatında yer bulmasını sağlayan Tokat, örnek davranışıyla takdir topladı. Akaryakıt istasyonunda 6 pompacı, 2 oto yıkamacı, bir market çalışanı ve bir muhasebe olmak üzere toplam 10 kadına ekmek kapısı olan Tokat, önümüzdeki günlerde işletmesinde kadın personel sayısını arttırmayı hedefliyor

“KADIN İSTERSE BAŞARIR”


Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Aydın’da istihdama katkı sağlamak amacıyla akaryakıt istasyonu açmaya karar verdiğini belirten Tokat, “Aile mesleğimiz olan akaryakıt istasyonu işletmeciliği aslında erkeklerin tekelinde görülen bir iş. Neden ben tamamen kadınlardan oluşan bir ekiple bu işi yapmayayım diye düşündüm. Ailem ve yakın çevremde bunu destekledi. Erkek işi olarak görülen bir alana kadın eli değsin istedik. Kadın elinin değdiği her iş büyür, güzelleşir ve özenli olur. Bunu hepimiz biliyoruz. Böyle bir alanda kadın istihdamına katkı sağlama fikri de beni çok heyecanlandırdı. Bu aslında bir açıdan da ‘kız kardeşlik’ projesi. Kız kardeşler hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatında da birbirine destek vermeli diye düşünüyorum. Güzel bir ekip kurduk. İşletmemiz açıldıktan sonra çok güzel tepkiler aldık. Ne kadar doğru bir karar verip ne kadar doğru bir yola çıktığımı aldığımız olumlu tepkilerle gördük. Kadın isterse her işi başarır ve yapar . Yeter ki kendine inansın. Kadınların yapamayacağı hiçbir iş yok. Şu anda işletmemizde 6 pompacı, 2 oto yıkamacı ve bir market çalışanı ve bir muhasebeci olmak üzere toplam 10 kadın personelimiz çalışıyor. Önümüzdeki günlerde kadın personel sayımızı arttırmayı hedefliyoruz. İmkanım elverdiği sürece kadınları istihdam ederek destek olmaya çalışacağım” dedi.

“AİLE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLADIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”


Akaryakıt istasyonunda çalışarak aile ekonomisine destek olduğu için çok mutlu olduğunu kaydeden kadın personel Işıl Gürbeli, “Mesleğimi yaparken büyük keyif alıyorum. Erkeklerin yaptığı tüm işleri, kadınlarımız da başarabilir. Kadınlarımız her işin üstesinden başarıyla gelir. Patronumuz Melisa Tokat hanımefendinin öncülüğünde bizler kadınların tüm işleri başarıyla yapabileceğini gösteriyoruz. Kadınlarımız ekonomik hayata adım atarak aile ve ülke ekonomisi için katma değer oluşturmalı” diye konuştu. Müşterilerin kendilerini gördüklerinde şaşırdıklarını ifade eden kadın personel Gizem Uz ise “Mesleğimiz genelde erkeklerin yaptığı bir iş. Bizi gören müşterilerimiz, şaşırıyor ancak işi yaptığımızı görünce bizleri tebrik ediyor. Mesleğimi yapmaktan dolayı çok mutluyum. Aile ve ülke ekonomisine katkı sağladığım için gururluyum. Kadınlara desteğinden dolayı patronumuz Melisa Tokat hanımefendiye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.