Suç örgütü lideri Alaatttin Çakıcı’nın CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu tehdit etmesiyle ilgili sosyal medyada eleştiride bulunan Çankır, “Halkımız ekonomik buhranla mücadele ederken, aynı zamanda pandemi salgını ile boğuşurken dün Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na tehdit dolu mesajlar gönderilmesinin sorumlusu bu mafya babalarına konuşma imkanı veren Cumhur İttifakı liderleridir, içişleri bakanıdır, iktidardır. Bu düzeni yaratanlar ve savunanlardır. Devlet yönetme becerisi olmayanların Türkiye Cumhuriyeti’ni düşürdükleri hal ortadadır” dedi.

NEDEN SESSİZLER?


“İktidar mafya yapılanmalarından medet umar hale mi gelmiştir?” diyen Çankır, şunları söyledi: “Gücünü tüketmiş, nefes almakta zorlanan iktidar artık mafya yapılanmalarından medet umar hale mi gelmiştir? Asla unutulmamalıdır ki karanlık zihniyetlerle yan yana duranlara tarihimizde bu millet sandıkta gereken cevabı vermiştir, tekrar vermeye de hazırdır. İktidara ve ortağına en basit bir eleştiride bulunanların aynı gün gözaltına alınıp tutuklandığı bu şartlarda AKP-MHP kadroları ve içişleri bakanı halen neden sessiz kalıyor?”

YOLUMUZDAN DÖNMEYECEĞİZ


CHP Aydın Örgütü’nün terör örgütleriyle mücadelesinin devam edeceğini dile getiren Çankır, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş milyonların genel başkanı terör saldırısına uğramış, birçok tehdide maruz kalmış fakat hiçbir zaman yolundan dönmemiş, hedeflerinden vazgeçmemiştir. 37. Kurultayda 2. Yüzyıla çağrı beyannamemizde Cumhuriyet Halk Partisinin tüm kadroları olarak hedef koyduğumuz en önemli amaçlarımızdan birini, CHP Aydın örgütleri olarak tüm kadrolarımızla bir kez daha haykırıyoruz; toplumsal barışın kalıcı hale getirilmesi için tüm terör örgütleriyle ve yeraltı suç örgütleriyle mücadelemiz ödün vermeksizin sürdürülecektir” ifadelerini kullandı.