Zaman zaman koronavirüs tedbirlerinin unutulduğu, sosyal mesafenin sağlanamadığı kuyrukta bekleyenler, “Pazartesi günü bir günümüz var. Bir saatten fazla bir süre kuyrukta bekliyoruz. Önceden PTT’den ve bankalarda bu işlemler yapılıyordu” ifadelerini kullandı.

"ÖĞLENE KADAR ZAMANIMIZ BURADA GEÇİYOR"


Kuyrukta bekleyen vatandaşlardan Musa Altınöz, “Vatandaşa işkence bu başka bir şey değil. Bankalar neden almıyor bu parayı? Bir saattir kuyrukta bekliyoruz” dedi. Çalışanların bazen ters bir üslupla konuştuklarını söyleyen İsmail Sevim, “Geçenlerde fatura yanımda yoktu. Bilgisayardan bakılabilirdi. ‘Git getir’ dediler. Burada bir personel daha olsa bunlar yaşanmaz. Eskiden PTT’den de ödenirdi” ifadelerini kullandı. Yeter Özkan da, “Köylünün bir günü var. Pazartesi günleri geliyoruz, 1 saat kuyrukta bekliyoruz. Bir memur daha koysalar bunlar yaşanmaz. Bir günümüz var. Öğlene kadar burada geçiyor zamanımız” dedi.

BAZI HİZMETLER İÇİN KUYUCAK'A GİDİLİYOR


PTT ile olan sözleşmenin ağustos ayında sonlanması ile PTT’den elektrik faturası ödenemediği bilgisi verilirken ilçedeki bankalardan ise ödemenin mümkün olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz yıllarda AYDEM’in bazı hizmetlerinin Karacasu’dan alınıp Kuyucak’a devredilmesi de vatandaşların tepkisini çekmişti.