Didim Kent Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına Tüm Emekliler Sendikası Didim Şubesi üyeleri ellerinde döviz ve pankartlarla katılırken, CHP Didim İlçe Örgütü de destek verdi. Basın açıklaması pandemi kurallarına uyularak gerçekleştirildi.

"TEMSİL ETTİĞİMİZ KESİMLER YOK SAYILMAKTADIR"


Tüm Emekliler Sendikası Didim Şubesi adına basın açıklaması, sendika yönetim kurulu üyesi Ayhan Eker tarafından okundu. Eker tarafından yapılan basın açıklamasında, “2021 Bütçe Yasa Tasarısı, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlanmıştır. Bütçe metni, bütün bir ülkenin kaynaklarını, gelirlerini ve bunların kimlere nasıl dağılacağını belirleyen en önemli metinlerden biridir. Ülkenin bütününü, bütün kurumlarını, meslek odalarını, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini, işçileri, köylüleri, emeklileri, esnafı, işvereni, emekçileri, kadınları, gençleri kısaca bütün yaşayanları doğrudan etkilemektedir. Ancak bu kapsama rağmen, bütçe tasarısı adeta kaçırılırcasına hazırlanmakta ve görüşülmektedir. Bizlerin görüşlerine başvurulmamakta, temsil ettiğimiz kesimler yok sayılmaktadır. Bunun yanı sıra emekliler için uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan sendika kurma hakkımız mahkemeler vasıtasıyla elimizden alınmaya çalışılmakta, devletin uluslararası sözleşmelere uygun iç hukukta düzenlemeler yapmak yerine emeklilerin 25 yıllık sendikal geçmişini yok saymaya çalışmakta, sendikaları kapatmakla tehdit etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

"SENDİKAL MÜCADELEDEN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"


"Bu çerçevede, sendikamız Tüm Emekli-Sen, 2021 Bütçe Tasarısını ve emekli sendikalarına yönelik baskı ve kapatma girişimlerini değerlendirmesini basın aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmayı ve TBMM’de bulunan ya da bulunmayan siyasi partilere görüş ve değerlendirmelerini iletmeyi bir görev olarak kabul etmektedir" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Emeklilerce 25 yıldır yürütülen sendikal hak mücadelesi aynı zamanda daha eşitlikçi ve daha demokratik bir toplum ve barış içinde, kardeşçe insanca bir yaşam mücadelesidir. Hukuksal çerçevesi Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerle belirlenen ve korunan sendika kurma hakkımız ne yazık ki siyasi iktidar ve valiliklerce iç hukuktaki kısıtlamalar ve kimi eksik yorumlar gerekçe gösterilerek yok sayılmaya çalışılmaktadır. Emekliler ve emekli sendikaları, bunca yıldır yürüttükleri sendikal mücadeleden geri adım atmamakta kararlıdırlar. Tıpkı diğer çalışan kesimlerin örgütlenme mücadelesinde karşılaşıldığı gibi her türlü baskı, engel ve sıkıntıya karşı mücadeleyi sürdürmeye kararlıdırlar.”