Aydın’a sanayi, turizm ve tarım alanında önemli katkı sağlaması hedefleniyor. Aydın ile Denizli arasındaki seyahat süresini 1 saat 15 dakikaya indirecek olan proje sayesinde yıllık 614 milyon lira tasarruf sağlanacak. Otoyol projesi hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Mustafa Savaş, “Heyecanla temelini attığımız Aydın-Denizli otoyol projemizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu otoyol projesinin tüm aşamalarında emeği geçen başta Ulaştırma Bakanımız olmak üzere, Aydın ve Denizli milletvekillerimize, yüklenici firmamıza teşekkür ediyorum. Projenin başından itibaren desteğini esirgemeyen, onay veren bu anlamlı güne tanık olmamızı sağlayan Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhurbaşkanımız liderliğinde 18 yılda ülkemize çağ atlatan yatırımlar gerçekleştirdik. Ulaşımda hayal dahi edilemeyen projelere imza attık. Türkiye, AK Parti Hükümeti’nin her alanda hayata geçirdiği yatırımlarla dünyada adından başarı ile söz ettiriyor. Ülkemizi her alanda daha yukarı noktalara taşımak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Kalkınmanın temel unsurlarından biri de yollardır. Ülkemizi otoyollarla, tünellerle demiryollarıyla donattık. Aydın-Denizli otoyol projesi de bunlardan biri. Çok önemli bir icraat. Uzun süre beklediğimiz bir projeydi. Bölgesel başta olmak üzere birçok alanda olumlu gelişmelerin yaşanmasına vesile olacak. İzmir-Antalya arasına ivme kazandıracak. Aydın’ımıza sanayi, tarım, turizm başta olmak üzere birçok alanda önemli katkılar sunacak. Bu proje, yeni yatırımlarının öncüsü olacak. Bütün ülkelerin pandemi ile mücadele ettiği bu dönemde, yatırımların adına yeni hizmetlerin temelini atıyoruz, tamamlanan çalışmaların açılışlarını yapıyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yoluna devam edecek. Yeniden projenin ülkemize Aydın’ımıza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“BÖLGEMİZE BÜYÜK FAYDA SAĞLAYACAK”

Milletvekili Metin Yavuz ise, “Aydın-Denizli Otoyol projesinin temelini attık. İnşallah çok yakın tarihte işleme girecek. Bu yol, İstanbul’dan Antalya’ya doğru uzanan yolun bir kısmını içeriyor. Özellikle Aydın-Denizli hem turizm, hem ticaret, hem de endüstri açısından çok büyük fayda sağlayacak. Yol medeniyettir. Yol demek ticaret demek, yol demek turizm demek, yol demek üretim demek. Üretilenlerin limanlara ulaştırılması demek. Bu açıdan çok önem arz ediyor. 163 kilometrelik yolun 140 kilometresi ham anayol, 23 kilometresi de tali yol bağlantı yollarından oluşuyor. Yüklenici firma büyük ihtimalle sözleşme tarihten önce yolu teslim edecek. Yap-işlet-devret modeliyle yapılmakta. Özellikle bu yol bittikten sonra da Denizli’den Burdur ve akabinde Antalya bağlantısı gerçekleştirilecek. İzmir’den Antalya’ya kadar olan bu yolda hem yöremizin turistik hem tarımsal ürünleri, hem de sanayi ürünlerinin birbirlerine ulaştırılması kolaylaşacak. Bu yolun bitmesiyle birlikte yörelerimize de çok büyük katkılar sağlayacak. Hayırlı olsun. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hakikaten ülkemizin maddi, ekonomik, endüstri açıdan gelişmesinin en büyük faktörlerinden biri olan yol imalatı ile ilgili Türkiye’de yaptıkları bir gerçek var. Bundan Aydın’ımız da payını alıyor. Yol sosyal aktivitelerin birbirine gelişmesi, oluşması demek. Onun için başta Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ve akabinde bakanımız ve bakanlıktaki bürokratlarımız olmak üzere bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“OTOYOL BÖLGEMİZE BÜYÜK BİR RAHATLIK SAĞLAYACAK”

Projenin hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, “Projemizin sözleşmesi süresi üç yıl ancak iki yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Bağlantı yollarıyla birlikte 163 kilometre olacak. Beş bin kişi istihdam edilecek. Üç tane ana şantiye olacak. Güzergah üzerinde dinlenme tesisleri olacak. Otoyol projesi tamamlandığında turizmden, ihracattan, ulaşımdan artısı olacak. Otoyol projemiz bölgemize büyük bir rahatlık sağlayacak. Aydın’ımıza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“YAPARSA AK PARTİ YAPAR”

Milletvekili Rıza Posacı ise, otoyol projesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Uzun süredir Aydınlıların beklediği projeydi. Yaparsa AK Parti yapar. Siyasetçi için en güzel şey eser vermektir. Bu dönemimizde güzel bir projeye vesile olduk. Aydın vekilleri olarak bizim dönemimizde yapılması mutluluk verici. Şehir hastanesi ve adliye binasını en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Devletimizin birçok alanda mücadelesini sürdürürken böyle büyük projeleri hayata geçirmesinin tüm vatandaşlarımız için önemli olduğunu düşünüyorum. Yaparsa AK Parti yapar. Projenin hayata geçmesinde başta Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”