Didim Cemevi Başkanı Hüseyin İlhan önderliğinde başlatılan kampanyada elde edilen bağış İzmir’deki belirlenen depremzedelere teslim edildi. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay'ın tahsis ettiği otobüsle İzmir’e giden Dernek Başkanı İlhan ve cemevi üyelerini, İzmir’deki cemevi yöneticileri karşıladı. İlk olarak İzmir Bayraklı Cemevi'ne gidilerek tespit edilen 34 aileye yardımlar teslim edildi.

ZARFLAR İÇİNDE DAĞITILDI

Yardımlarla ilgili açıklama yapan Didim Cemevi Başkanı Hüseyin İlhan, “Bayraklı Cemevi Başkanımız Kemal Çelik, İzmir Yamanlar Cemevi Başkanı Mehmet Bozkurt ve cemevi dedelerimiz, İzmir Dersimliler Derneği, İzmir Çorumlular Derneği'nin tespit ettikleri 34 ihtiyaç sahibi depremzede ailelerimize topladığımız 55.000 Türk Lirası yardım lokmalarını eşit bir şekilde zarflar içinde pay ederek canlara teslim ettik. Yardım kampanyamızda lokmamızı paylaştığımız depremzede aileden bir tanesi de Çemişgezek’te TEOG birincisi olan ve İzmir’e eğitim için gelen Arda Baran Demir’in ailesiydi. Bizler lokmamızı aileye ulaştırması için İzmir Dersimliler Derneği Başkanımıza teslim ettik. Bu kampanyamıza emek veren, maddi manevi destek sunanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

ACILAR PAYLAŞTIKÇA AZALIR

İlhan sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir’deki depremzedelerle dayanışmaya bağışlarınızı yaparak kış ortasında olumsuz hava şartlarında evsiz kalan, yardıma muhtaç olan canlara yardım elinizi uzatarak, canların carına, darına yetişmiş oldunuz. Canlar acılar paylaştıkça azalır. Pandemi ve bu felaketten dolayı darda ve zorda olan tüm insanlığın, Hızır yardımcısı olsun. Didim Cemevi olarak ülkemizde yaşanan pandemi ve doğal afetlerde başlattığımız yardım kampanyasının bir tanesini daha bugün alnımızın akıyla, büyük bir onur ve gururla, mutluluk içinde bizlere güvenen, el veren, yanımızda duran güzel yürekli insanların sayesinde gerçekleştirmiş olduk. İzmir depremzedeleri için başlattığımız maddi yardım kampanyamızın 55.000 TL’sini depremzede ailelerimize teslim etmenin huzuruyla, yanımda her daim desteklerini esirgemeyen ve dahi bizlerle deprem bölgesi İzmir’e kadar gelen herkese çok teşekkür ederim.”