Yeniden Refah Partisi Aydın İl Başkanlığı, Efeler'deki Menderes Park'ta kahvaltı programı düzenledi. Programa Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı, Siyasi İşler Başkan Yardımcısı Cemal Arıkan, Aydın İl Başkanı Selim Atalay, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

PARTİSİNE DAVET ETTİ


İl genelinden partinin yönetici ve üyelerinin bir araya geldiği programda ilk konuşmayı Başkan Atalay yaptı. Atalay, İl Başkanlığı'nı Aydın'da yaklaşık 1,5 yıl önce kurduklarını ve çalışmalara başladıklarını söyledi. Şimdiye kadar üç ilçede teşkilat oluşturduklarını, diğer ilçelerde de teşkilatlanma çalışmalarına hız verdiklerini belirten Atalay, "Buradan Aydın’daki kardeşlerimize çağrım şudur; özellikle bugüne kadar milli görüş davasında görev almış, bu yolda yürümüş, bu kutlu davada bulunmuş bütün kardeşlerimizi Yeniden Refah Partisi'ne bekliyorum. İnşallah hep birlikte hedefe yürüyeceğiz" dedi.

"MİLLİ GÖRÜŞÜN İVME KAZANACAĞI BİR DÖNEME GİRİYORUZ"


Hala yaşanabilir Türkiye noktasında olmadıklarını savunan Siyasi İşler Başkan Yardımcısı Arıkan da, "Yaşanabilir Türkiye, yeniden büyük Türkiye, yeni bir dünya hedeflerine yürüneceği, milli görüşün ivme kazanacağı, hızlanacağı bir döneme giriyoruz" ifadelerini kulandı.

"TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NİN ÜÇ KATI"


18 yıldır iktidarda AK Parti’nin olduğunu hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Helvacı ise, şunları kaydetti:
"Başörtümüzü serbest bıraktı. Ayasofya'yı açtı, ilk biz koştuk. Kur'an kursları, imam hatipler Allah razı olsun. İyi de bizim vazifemiz sadece bu değil ki. Bakın bugün 1 milyon 300 bin üniversite mezunu işsiz kardeşimiz var. Bu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üç katı. Düşünün ki Türk Silahlı Kuvvetleri, dünyanın en büyük ordularından birisidir. Bu çocuklar ne olacak?"
Ülkede yaşanan sıkıntıları anlatan Helvacı, "Biz paylaşımda adalet, yönetimde adalet diyoruz" ifadelerini kullandı. Helvacı, "Biz de milli görüşçüyüz, biz de elbette ki yaşanabilir bir Türkiye ve yeni bir Türkiye istiyoruz, bunun için de çalışıyoruz’ demek başka bir şey, bunları yapmak başka bir şey" şeklinde konuştu.

“150 MİLYAR DOLARLIK GELİR”


Helvacı, parti olarak, Türkiye'nin senelik 100 ile 150 milyar dolar geliri nereden bulabileceğini anlatan 'Milli Kaynaklar 1' kitabını yazdıklarını belirterek, "Şu an biz iktidar olsak, elimizde 150 milyar dolarlık geliri nereden bulacağımıza ait projelerimiz tamam. Bunlar çok küçük maliyetli projeler. Bunları saklamıyoruz. Kitabımızdan cumhurbaşkanımız başta olmadan üzere bütün siyasi partilere gönderdik. Şimdi bu nerede, Ardahan'da fotoğrafını gördüğü, geçmediği köprünün parasını ödeyen vatandaş nerede? Böyle yeniden büyük Türkiye mi inşa edilir?" dedi. Yapılan konuşmaların ardından program sona erdi.