2016 yılında Ses Gazetesine verdiği demecin arkasında olduğunu söyleyen Sevinç, “2016’da jeotermale karşı verilmesi gereken her mücadeleyi vermeye hazırım. Gerekirse bedenimi koyarım demiştim. Aynı noktadayım. Bazıları da sera mera diyor. Yerin altının 2 bin metre altından çıkarılan suyla sera rantabl olmaz” dedi.

“DÜN NE DEDİYSEK BUGÜN DE ARKASINDAYIZ”

Geçtiğimiz günlerde Ses Gazetesinde verdiği röportajda jeotermal konusuna da değinen Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, “2016’da jeotermal için ne söylediysem bugün de aynısını söylüyorum. Ses Gazetesi arşivleri ortada. Karacasu bakir topraklara sahip. Havasıyla suyuyla ekilen her ürünün organik olduğu bir bölge. 2016’da jeotermale karşı verilmesi gereken her mücadeleyi vermeye hazırım. Gerekirse bedenimi koyarım demiştim. Aynı noktadayım. Sağda solda Karacasu Ziraat Odası Başkanı da jeotermalci diyenlere buradan seslenmek istiyorum. Biz 2016’da bunları söylerken onlar ortada yoktu. Dün ne dediysek bugün de arkasındayız” dedi.

SERA DİYENLERE SESLENDİ

Bilimsel olarak da Karacasu’dan jeotermal çıkarmanın mümkün olmadığını ifade eden Sevinç, “Babadağ’dan Azizabat’a kadar olan mermer kütlesi akışkanların çıkmasını engelliyor. Çok büyük jeolojik değişimler olursa suyun yönü değişir ve o zaman jeotermal üretecek su elde edilir. Bu da mümkün değil. Diğer türlü açılacak kuyular rantabl olmayacak. Bazıları da sera mera diyor. Yerin altının 2 bin metre altından çıkarılan suyla sera rantabl olmaz. Sera yapmak isteyen üreticilerimiz olsa yayla seracılığı yaparlar. Sıcak suyla sera geliri giderini karşılamaz” dedi.