Şampiyonaların okulu olarak anılan ADÜ Spor Bilimleri Fakültesi, genç sporcular için de bir cazibe merkezi olarak yeni sporcuların yetişmesine olanak sağlıyor.

'SPORUN VE SPORCUNUN YANINDAYIZ'

ADÜ'nün spora verdiği önemin ve desteğin neticesinde öğrencilerimizin büyük başarılarını görmekten çok mutlu olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir , “Dünya ve Avrupa Şampiyonluğunu elde eden sporcularımız katıldıkları organizasyonda Üniversitemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. İnanıyoruz ki öğrencilerimizin başarıları devam edecek ve yeni şampiyonlukları da gelecektir. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak biz sporun ve sporcunun her zaman yanında olacağız ”dedi.

160 MİLLİ SPORCU

Aralarında Dünya ve Avrupa şampiyonlarının da olduğu en çok tercih edilen Spor Bilimleri Fakültesi olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Reşat Kartal bünyesinde her branştan 160 Milli Sporcunun bulunduğu fakültede ‘Dünya ve Avrupa Şampiyonu’ rekortmenlerin de yer aldığını, eğitimin sporla beraber yürütülerek ileride öğrencilerimizin eğitici olarak Türk Sporuna çok büyük gururlar yaşatacaklarına inandığını söyledi.

ADÜLÜ ŞAMPİYONLAR

Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Reşat Kartal, Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin büyük bir gurur tablosuna sahip olduğunu da belirterek; “Ramil Guliyev’in 200 metrede Dünya Şampiyonu, Alperen Acet’in Yüksek Atlama Dünya Şampiyonu, Murat Yalçınkaya 3000 metrede Avrupa Şampiyonu, Batuhan Altuntaş 400 metrede Avrupa Şampiyonu, yine 3000 metrede Sümeyye Erol Avrupa Şampiyonu, Gülle Atmada Osman Özdeveci Dünya İkincisi, Güreşte Cengiz Arslan Dünya Şampiyonu, Süleyman Atlı Dünya İkincisi.” dedi.