Aydın’ın tarımsal üretim merkezlerinden biri olan Sultanhisar’da örtü alanında yapılan kış çileğinin üreticileri yeni sezona umutlu giriyor. Bölge halkı için önemli bir gelir kaynağı olan kış çileği için ekim dönem başladı. Geçen yıl 10 lira 15 lira arasında satılan kış çileği için Sultanhisar’da toplamda 2 bin dekar alanda ekim gerçekleşmesi hedefleniyor. Söz konusu ekim alanıyla kış çileğinden 6 bin ton üretim hedefleniyor. Talep ve fiyatıyla üreticilerin yüzünü güldüren kış çileği, tarım kenti olan Aydın’a yılda büyük bir ekonomik katkı sağlıyor.

“ARALIK VE OCAK AYINDA HASAT YAPILIYOR"

Kış çileğinde ekim döneminin başladığını belirten Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Yüksel Yılmazoğlu, sezonun tüm üreticilere hayırlı olmasını diledi. Sultanhisar’ın Türkiye’nin önemli bir çilek üretim merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Yılmazoğlu, “Bölgemizde yılın 10 ayı çilek üretimi gerçekleştiriliyor. Bu üretimler yaz ve kış çileği olarak yapılıyor. Kış çileği için bölgemizde ekim başladı. Aralık-Ocak ayında hasat dönemi başlıyor. Şu anda 2 bin dekar alanda kış çileği ekimi yapılıyor. Bu ekim alanlarından toplamda 6-7 bin ton çilek üretimi bekliyoruz” dedi.

“RUSYA VE ROMANYA’YA İHRAÇ EDİLİYOR”

Çileğin her zaman pazarının olduğunu ifade eden Başkan Yılmazoğlu, “Kış çileği, yaz aylarındaki çilek gibi yoğun talep görüyor. Geçen yıl fiyatı 10 lira ile 15 arasında seyretti. Bu yıl da bu fiyatlarda seyretmesini bekliyoruz. Kış çileği üreticilerimiz için de önemli bir gelir kaynağı. Üreticilerimizin bin bir zahmetle yetiştirdiği kış çileği yurt içi ve yurt dışına pazarlıyoruz. Yurt dışı için Rusya ve Romanya başta olmak üzere çeşitli ülkelere çilek ihracatı gerçekleştiriyoruz. Örtü altında yetiştirdiğimiz kış çileğiyle üreticilerimiz kent ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek. Tüm üreticilerimiz için bereketli bir sezon olmasını diliyorum” diye konuştu.