Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin yürüttüğü ‘Bin Günde Memleket' hareketine destek veren ve geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Ali Çankır için kayıp ilanı veren Barkan Kalınomuz, İl Başkanlığı tarafından partiden kesin ihraç talebiyle İl Disiplin Kuruluna sevk edildi. Barkan Kalınomuz, eline henüz bir tebligat ulaşmadığını, tebligat ulaşırsa savunmasını yapacağını söyledi.

KINAMA CEZASI ALMIŞTI


Kalınomuz, 2015 yılında da partiden kesin çıkarma cezasıyla cezalandırılması istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. İl Disiplin Kurulu’nda, beraatine karar verilmişti. İl Disiplin Kurulu’nun aldığı karar için Yüksek Disiplin Kuruluna itiraz edildi. Kalınomuz, 17 Haziran’da Ankara’ya Genel Merkez’e giderek, tekrar ifade vermişti. CHP Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu o dönem Kalınomuz hakkında kınama cezası vermişti.
Hakkında verilen kınama cezası nedeniyle parti içerisinde 1 yıl seçme ve seçilme hakkını kaybeden Kalınomuz, “Bu benim için bir şeref madalyasıdır. Çünkü şimdiye kadar CHP için ödediğim bedellere bir yenisi daha eklendi” demişti.