Selatin Mahallesi’nde üretici kadınlarla, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri bir araya geldi. Kendi yetiştirdikleri ürünlerden yaptıkları zeytin, zeytinyağı, kuru incir, incir ve üzüm pekmezi, kekik suyunun yanı sıra ev yapımı salça, reçel gibi ürünleri de muhtar önderliğinde kurdukları organik köy pazarında satışa sunan kadınlara DİTAP konusunda bilgi verildi. Kadınlara, dijital platformda ürünlerini nasıl pazarlayabileceklerini uygulamalı olarak anlatıldı.
Selatin Mahallesi Muhtarı Kerim Çetin’in daveti ile Germencik İlçe Tarım ve Orman Müdüresi İlknur Kavas ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Selatin Organik Köy Pazarı’nda tezgah sahibi olan kadınlara yapılan tanıtım ve bilgilendirme ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Ortak Gelecek. Hem üretici hem tüketici hem de sektör kazanacak” mottosu ile tanıttığı Dijital Tarım Pazarına (DİTAP) ilk adımlar atıldı. Germencik İlçe Tarım ve Orman Müdiresi İlknur Kavas ve personeli tarafından e-devlet şifresi olan Köy Pazarındaki tezgah sahiplerinin DİTAP üyelikleri gerçekleştirildi.

PAZAR 3 AY KAPALI KALDI


Yaklaşık 3 ay süre ile kapalı kalan pazarın DİTAP ile buluşmasından bütün köy memnun olurken, Selatin Mahallesi Muhtarı Kerim Çetin, “Salgın döneminde 3 ay kadar pazarımız kapalı kalmıştı. Şu anda buraya gelemeyen misafirlerimize DİTAP üzerinden ulaşma şansımız olacak. Hepimiz memnunuz. Pazarımızın açılmasında, gelişmesinde ve bugün dijital ortama taşınmasında emeği olan herkese kendim ve köylüm adına çok teşekkür ederim” dedi.