CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, partisinin Efeler İlçe Örgütü'nü ziyaret etti. Ziyarette İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, Gençlik Kolları Başkanı Altuğ Akosman ve partililerle bir araya gelen Milletvekili Bülbül, AK Parti iktidarını hedef aldı.

"ÇEK, ÇAKLARA BAŞLADI"

AK Parti Aydın kanadından devlet projeleri ile ilgili yapılan açıklamalara göndermede bulunan Bülbül, "18 yıldır yatan AK Parti iktidarı, seçime 1-1,5 yıl kala Aydın'da çek, çaklara başladı. Yok şu proje onaylandı, yok şu olacak, yok bu olacak" dedi.

"YAP-İŞLET-SOY MODELİ"

Bülbül, Aydın ile Denizli arasına otoyolun yap-işlet-devret modeli ile yapılacağını hatırlatarak, şunları kaydetti: "Aydın- Kuyucak arasına, günlük 37 bin araç garantisi verilmiş. Kuyucak ile Denizli arasına da 35 bin araç garantisi verilmiş. Ben, Karayolları Genel Müdürlüğü istatistiklerine baktım Aydın ile Kuyucak arasında 28 bin araç geçişi var. Bu farkı kim ödeyecek? Bu farkı Osman Gazi'de olduğu gibi geçmese de gitmese de vatandaşlar vergileri ile ödeyecek. Böyle şey olmaz. Yap-işlet-devret modeli, yap-işlet-soy modelidir."

"ŞİRKETLERE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR"

Sağlık Bakanlığı'nın şehir hastanelerinin yapımında Kamu Özel Ortaklığı'ndan (KÖİ) vazgeçildiğini, bu hastanelerin genel bütçeden inşa edileceğini açıkladığını belirten Bülbül, KÖİ sistemiyle çeşitli illerde şehir hastanelerinin yapıldığını anımsatarak, vatandaşların 20-25 yıllık vergilerinin şirketlere peşkeş çekildiğini iddia etti. Türkiye’nin yönetilemediğini ve savrulduğunu iddia eden Bülbül, bu durumun Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa etmesinden de belli olduğunu dile getirdi.

"NORMALLEŞMESİ GEREKİYOR"

"Tünelin ucunda ışık göründü" diyerek, seçimlerde iktidar değişikliği yaşanacağını öne süren Bülbül, "Türkiye’nin normalleşmesi gerekiyor. Türkiye'nin artık üzerindeki 18 yıllık AKP iktidarının beceriksizliklerinden kurtulması gerekiyor" dedi.

"YETER ARTIK"

Bülbül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki hafta önce yaptığı açıklamada, "Eğitim konusunda başarıya ulaşamadık" diyerek, ikrar ettiğini iddia etti. Bülbül, "Bunların ikrarlarına dayanacak durumumuz yok. Memleketi bu hale getirdiler, yeter artık" ifadelerini kullandı.

VEKİLLERE ÇAĞRI

AK Parti Aydın milletvekillerini, vatandaşların maden ocağı ve jeotermallerle ilgili eleştirilerini dinlemeye davet eden Bülbül, Millet İttifakı olarak demokratik parlamenter sistemi hayata geçirerek, vatandaşların sorunlarını çözeceklerini dile getirdi.