1992 yılından beri tapusu Aydın İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünde olduğu ve müdürlük kayıtlarında tamamlanmış gözüktüğü öne sürülen futbol sahası için, "Nerede olduğunu biri gelsin bize göstersin" diyerek çağrıda bulunan Kulüp Başkanı Hayati Kılınçaslan, bu kez sesini Aydın-Denizli Karayoluna astığı 'Futbol sahamızı istiyoruz' pankartıyla duyurmaya çalıştı. Bitmeyen stada tamamlanmış gibi imza atıldığını iddia eden Başkan Kılınçaslan, "Elimden geleni yapmaya devam edeceğim" dedi. Kuyucak’a bağlı 2 bin nüfuslu Gencelli Mahallesinde ilk kez 1990 yılında Hayati Kılınçaslan tarafından kurulan Gencelli İdman Yurdu, 2003 yılında dönemin yöneticileri tarafından feshedildi. 2017 yılında Halit Kılınçaslan başkanlığında yeniden kurulan Gencelli idman Yurdu, erkeklerde 13, 17 ve A takım ve kadınlar yıldız kategorilerinde faaliyet gösteriyor. Tüm bunların yanı sıra 2 yıl önce Türkiye’nin dört bir yanından kadın futbol kulüplerini Kuyucak ve Gencelli’de buluşturarak büyük bir etkinlik gerçekleştiren Gencelli İdman Yurdu, stat sorunuyla baş etmeye çalışıyor.

BİTMEYEN STAT BİTTİ GİBİ GÖSTERİLDİ

1992 yılında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından tamamlanmadan bırakılan mahallede bulunan 15 dönüm araziye kurulu stat, 27 yıldır hiçbir müsabakaya ev sahipliği yapamadı. Tapusu Kuyucak Belediyesinde olsa da 49 yıllığına Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne kiralanan stat tamamlanmadan bırakıldı. O günden sonra tek bir çivi çakılmayan stat bugün atıl durumda kaldı. Antrenmanlarını yapmak için yeri geldiğinde 100 kilometre yol yaparak Karacasu’ya giden Gencelli İdman Yurdu sporcuları azimleriyle takdir topluyor. Zaman zaman ceplerinden verdikleri yol ücretleriyle Karacasu ve Kuyucak merkeze giden kadın sporcular hayallerini gerçekleştirmek için zor şartlarda mücadele veriyor.

SESİMİZİ DUYSUNLAR

2018 yılında durumla ilgili Ses Gazetesine verdiği röportajda Hayati Kılınçaslan, “Gerekirse Ankara’ya yaya olarak yürüyeceğim. Recep Tayyip Erdoğan’a sesimi duyuracağım. O sahada hiç maç yapılmadı. 92 yılında soyunma odasıyla her şeyiyle yapılması için para çıkartıldı. Ama 7 metre yüksekliğinde ve 120 metre uzunluğunda iki duvar çekildi. Başka bir şey yapılmadı. Bitmemiş yere bitti imzası verildi o yıllarda. Bunda bizim Belediye Başkanımızın bir suçu yok. Bugüne kadar bizim yanımızda oldu, kendine teşekkür ederiz. Ancak hayallerimizi gerçekleştirebilmek için bu stadın yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Haberin yayımlanmasının ardından Valilik tarafından aranan Hayati Kılınçaslan, herhangi bir ilerleme sağlanamadığını söyledi.