Karacasu Küçükdağlı Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde Karacasu Meslek Yüksekokulunda 50 metre mesafede yapımı devam eden binayı ocak ayı sonuna kadar tamamlayarak hizmete sunmak istediklerini söyleyen 18 yıldır üyelerin teveccühünü alarak Oda Başkanlığı görevini sürdüren Adnan Tuncer, “Binamız 3 katlı ve 12 daireden oluşuyor. Eşyalı bir şekilde öğrenci ve ihtiyacı olanlara kiralayacağız. Odamız için ekstra bir gelir kaynağı olacak. Hem de ilçemizde zaman zaman biliyorsunuz öğrenciler konaklama sorunuyla karşılaşabiliyor. Buna bir nebze çözüm üretmiş olacağız. İlçemize gelen öğrencilerimiz için eşyalı dayalı döşeli düzenli, güvenli bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Bu bir emektir. İlçemize ve odamıza böyle bir bina kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. İlçenin genel bir şekilde görünebildiği bir manzaraya sahip çatı katıyla da dikkat çeken Apart, Karacasu Meslek Yüksekokuluna da 50 metre mesafede bulunuyor.

ODAYA GELİR SAĞLAYACAK

Arsa bedeli ile birlikte yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak binayı ocak ayı sonunda hizmete sunmak istediklerini ifade eden Tuncer, “250 metrekare arsayı 150 bin liraya satın aldık. Arsa bedelini de içine kattığımızda 1 milyona yakın bir maliyetle tamamlayacağız. Göreve seçildiğim ilk yıllarda odamıza kazandırdığımız hizmet binasının zemin katında bulunan bir işletmeye kiraladığımız dükkanı satarak oradan 550 bin lira kaynak sağladık. Onun parasıyla bu işleri döndürmeye çalışıyoruz. Bu apartımızdaki daireler 1+1 ama bir dairede iki öğrenci kalabilecek şekilde tasarladık. Yani 24 kişilik kapasiteye sahip olacak. Bir daireyi aylık bin lira kiraya vereceğimizi düşünürsek aylık 9 bin lira gibi gelir elde edeceğiz. Sattığımız dükkandan aylık bin 500 lira kira gelirimiz vardı. Onu elimizden çıkardık ama kira gelirimizi katlayarak arttırmış olacağız. Bu da odamız giderleri için büyük fayda sağlayacak. Bu gelir, odamızın resmi giderlerini, çalışan personelin maaşını, elektrik su parasını karşılayacak durumdadır. Odamızın için gelir arttırıcı bir çalışma. Öğrenci valizini alıp gelecek, dayalı döşeli bir şekilde kalacak” dedi.

KAYNAK SAĞLAMAK İÇİN 3 DAİRE SATILDI

Oda gelirinin yüzde 10’u gibi bir rakamın üst birliklere ödendiğini ifade eden Tuncer, “Birikmiş 100 bin lira gibi bir borcumuz vardı. Hizmet binamızın altındaki dükkanın satışından gelen 550 bin liranın 100 bin lirası üst birliğe olan borcumuza gitti. Kalan 450 bin liranın 150 bin lirasına arsa aldık. 300 bin lirayla cesaret gösterip bu çalışmaya başladık. Kaba inşaatını yaptık paramız kalmadı. Bir tane daireyi işçiliği yapacak olana, bir daireyi malzemeyi temin edeceğimiz işletmeye sattık. Bir daireyi de binanın tamamlanması için elektrik ve benzeri işler için satacağız. Azıcık parayla kıt kanaat burayı tamamlıyoruz. Geri kalanlar için federasyondan destek istedim” dedi.

ŞOFÖRLER 18 YILDIR VAZGEÇMEDİ

5 dönemdir aralıksız olarak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı görevini sürdüren, bu dönem de tamamladığında 20 yılı geride bırakacak olan Adnan Tuncer, “Ticari olarak bu mesleği sürdüren maliye kaydı olan taksiciler, traktör, kamyon, minibüs-otobüs işletmecileri, öğrenci servisi işletenler üyelerimiz arasında yer alıyor. Üyelerimizi başkan sıfatıyla resmi kurumlar nezdinde temsil ediyoruz. Ayrıca trafik tescil işlemlerini yapıyoruz. Bu bir gelir kaynağı. Ortalama kişi başı yıllık 300 lira gibi bir üye aidatı var. Bu rakam asgari ücrete göre belirlendiği için değişiklik gösterebiliyor. Odamız işlerini uzun yıllardır hizmet veren tecrübeli bir görevli personelle sürdürüyoruz. Görevde 5. dönemim. İlk başta 3 yıllığına seçiliyorduk. Sonra dönem süresi 4 yıla çıkarıldı. 1,5 yıl sonra seçimli genel kurulumuz var. 20 yılı tamamlamış olacağım” dedi.