Dün saat 11.00’de Hatay'ın Belen ilçesinde gerçekleştirilen törene, Kuşadası AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Tuncay Babayiğit, Cahit Alpboğa, Latif Abacıoğlu ve Murat Kaya katıldı.

“CİĞERLERİMİZ YANDI”


Latif Abacıoğlu yaptığı açıklamada, İskenderun, Arsuz, Belen ve daha önce de Samandağ ile Antakya bölgesinin iki talihsiz orman yangını ile karşı karşıya kaldığını söyleyerek, "Gelecek nesillerimize daha yeşil bir Türkiye bırakmak hedefi ile fidanları toprakla buluşturarak 'Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes' oluyoruz. Hatay'da inşallah yanan ormanlarımızın ağaçlarımızın yerine karınca kararınca ilçe yönetimi ve vatandaşlar olarak 1000 fidanla katkı sağladık, fidanı toprakla buluşturduk. Orman yangınlarında ağaçlarımız yanarken elbette ki ciğerlerimiz de yandı, yüreklerimiz yandı. Dikilen bütün fidanların toprakta yeşillenmesini, güçlenmesini ve kuvvet bulunmasını temenni ediyoruz. Bizleri ağırlayan İskenderun İlçe Başkanı Avukat Abdülkerim Güven ve yönetim kurulu üyelerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.
Abacıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde başlatılan ağaçlandırma seferberliği kapsamında ülkemizin orman varlığı 1999 yılında 20.8 milyon hektar iken, bugün orman varlığının 22.6 milyon hektar olduğunu hatırlattı.