Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 82. yılında Didim’de etkinliklerle anıldı. Didim Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliklere Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, İYİ Parti Didim İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci, E. Öznur Gündoğdu, Zeynel Şener, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, belediye meclis üyeleri ve Didimli vatandaşlar katıldı. Etkinlikler kapsamında Atatürk ve silah arkadaşları anısına pilav ve kavurma hayrı gerçekleştirilirken, vatandaşlar ellerinde meşalelerle saygı duruşunda bulundu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

ZEYBEK GÖSTERİSİ VE SLAYT SUNUMU YAPILDI


Etkinlikte konuşma yapan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay; “10 Kasım’da konuşmak, başka herhangi bir organizasyonda, törende konuşmak gibi olmuyor. Görevimiz icabı birçok yerde konuşuyoruz ama emin olun ki şuan sesim titremiyordur ancak ben sesim titriyor gibi hissediyorum. 10 Kasım gibi bir günde hislerinizi anlatabilmek düşündüklerinizi eksiksiz aktarabilmek çok önemli, o yüzden heyecanlıyım. Heyecanımı mazur görünüz. Evet başta da söylediğim gibi 10 Kasım’da konuşmak zordur. Çok şey söylemek istersiniz, kelimeler boğazınıza takılır, hüzünlenirsiniz. Türk ulusunun önderi, kurucusu, dahi devlet adamı, başkomutan, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği gün bugün. Ama biz her 10 Kasım sabahı, saat dokuzu beş geçe sıyrılırız o hüzünden. Dünya durduğunda, o sirenler çaldığında, omuzlarımız düşmez, aksine çakı gibi oluruz o 1 dakikalık saygı duruşunda. Çünkü biliriz ki o duruş emperyalizme karşı verilen kurtuluş mücadelesinin duruşudur. O duruş saltanata karşı verilen demokratik devrim mücadelesinin duruşudur. Ve o duruş toplumun ümmetten millete evrilmesinin duruşudur. İşte bu duruş Mustafa Kemal Atatürk'ün duruşudur. Ve biz her gün anarız onu, onun gibi çalışarak, onun gibi okuyarak, onun gibi öğrenerek, onun gibi öğreterek, onun gibi koruyarak, onun gibi savaşarak, onun gibi severek vatanın her karış toprağını. Ve hatırlarız onu, her gün kasımın 10'u gibi. Yıllar boyu, onu bu ulusun hafızasından silmeye, unutturmaya çalışan binbir türlü odak geldi, geçti. Ama o gafil odaklar, Ata’mın şu sözünü unuttular, "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir." Siz görmeyelim, hatırlamayalım diye uğraşıyorsunuz evet. Ama unutuyorsunuz. Biz onu anlayanlarız, biz onu hissedenleriz” ifadelerine yer verdi.
10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği zeybek gösterisi ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar eşliğinde slayt sunumları ile son buldu.