Kuşadası Belediyesi'nin pandemi ve son olarak deprem felaketi sonrasında verdiği hizmetleri takdirle karşıladıklarını belirttiği açıklamasında Atlı, " Kuşadası Belediyesi zor zamanlarda önemli işlere imza atmıştır. Vatandaş odaklı hizmet anlayışından vazgeçmeyerek başarılı bir sosyal belediyecilik örneği göstermiştir. Öncelikle 30 Ekim tarihinde Ege Denizi’nde meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremde kaybettiğimiz İzmirli vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavisi sürmekte olan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bir daha benzer felaketlerin yaşanmaması temennisi ile depremin en çok hissedildiği yerlerden olan kentimiz Kuşadası’na bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KUŞADASI BELEDİYESİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI”


“İzmir’de hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısını yüreklerimizde hissetmekle birlikte, tek tesellimiz kentimizde depreme bağlı ölüm, yaralanma ve yıkım vakasının olmamasıdır” diyen Atlı, şunları kaydetti:
“İttifak ortağımız olan Kuşadası Belediyesi yönetimi, tıpkı koronavirüs pandemisi döneminde olduğu gibi bu zorlu süreçte de ivedilikle harekete geçerek üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Depremin olduğu ilk andan itibaren tüm birimleri ile birlikte hemşehrilerimizin yanında olan Kuşadası Belediyesi, belirli noktalara 16 adet çadır kurulmasını ve çadır alanlarına üç öğün yemek, su ve yakacak ulaştırılmasını sağlamıştır. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza 350 adet battaniye dağıtımı gerçekleştirmiş, geceyi dışarıda geçiren vatandaşlarımıza mobil ikram aracı ile 30 bin kase sıcak çorba dağıtmıştır. Bir yandan da Kuşadası Belediyesi’ne bugüne kadar yapılan 2738 ihbar doğrultusunda kent genelinde hasar tespit çalışmalarını sürdürmüş, ağır ve orta hasarlı binaların tahliyesini sağlayarak gidecek yeri olmayan 98 vatandaşımızı otellere ve tatil köylerine yerleştirmiştir.”

“MAĞDURİYETE İZİN VERİLMEDİ”


Atlı, açıklamasını şöyle tamamladı: “Kuşadası Belediyesi, bu süreçte depremzede vatandaşlarımızın mağdur olmalarına alsa izin vermeyerek takdire şayan bir sosyal belediyecilik örneği sergilemiştir.
İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkanlığı olarak, depremin ardından ilçemizdeki çalışmalara verdiği destek için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na , yürüttüğü ve halen yürütmekte olduğu çalışmalar nedeniyle Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e ve tüm Kuşadası Belediyesi çalışanlarına hemşehrilerimiz adına teşekkürü borç biliriz."