Elbaşı’nın beldesi için istediği ve Kurtuluş Savaşı’nın simge isimlerinden olan “Şerife bacı” heykeli, Didim Belediyesi Seramik Atölyesi’nde yapılarak, Uzunlu Beldesine hediye edilecek. Didim Belediyesi, Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı CHP’li Uzunlu Belde Belediyesinin heykel isteğini geri çevirmedi. 2019 yerel seçimlerinde CHP’den aday olarak seçimleri kazanan Uzunlu Belde Belediye Başkanı Okan Yaşar Elbaşı, Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’dan beldesine konulmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın simge isimlerinden olan “Şerife bacı” heykeli için destek istedi. Başkan Atabay, Elbaşı’nın talebini geri çevirmedi ve Didim Belediyesi Heykel ve Seramik Atölyesi’nde çalışmalar başladı. Atölye sorumlusu Heykeltıraş Olgaç Demirkol tarafından 3 aylık çalışma neticesinde “Şerife Bacı” heykeli tamamlandı.

İNCELEMELERDE BULUNDULAR


Başkan Atabay ile Başkan Elbaşı, atölyede çalışmaları yerinden inceleyerek bilgiler aldı. Başkan Elbaşı beldesini geliştirmek ve güzelleştirmek adına çalıştıklarını belirterek, “Sağolsun Didim Belediye Başkanımız Ahmet beye talebimizi iletince kabul etti. Biz de belde olarak Milli Mücadele döneminde kucağında çocuğuyla cephede savaşan kadın kahramanlarımızdan olan Şerife bacının heykelini beldemize koymak istedik. Ulubatlı Hasan’lar, Seyit Onbaşı’lar gibi Milli Mücadele’de yer alan kadınlarımızın da unutulmaması adına bu çalışmayı yaptık. Bu konuda bize her türlü desteği veren Belediye Başkanı Deniz Atabay’a ve ekibine teşekkür ediyorum”dedi.

“AÇILIŞA KATILACAĞIZ”


Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise CHP’li belediyeler olarak dayanışma ruhunu ülkenin her yerinden ve bölgesinde sürdürdüklerini belirterek, “Uzunlu Belde Belediye başkanımızın, Kurtuluş Savaşı’nın simge isimlerinden olan “Şerife bacı” heykeli konusunda talebi oldu. Kendisine yardımcı olabileceğimizi söyledik. 3 aylık çalışma neticesinde atölyemizde heykel yapıldı ve kendilerine kısa sürede teslim edeceğiz. Açılışında da orada bulunup dostluğumuzu sürdüreceğiz” dedi.