Karacasu Kaymakamlığı’nın “Karacasu İçin Birlik Olduk” projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın Aydın, Denizli ve Muğla’da uyguladığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.

510 KİŞİYE İSTİHDAM

Karacasu’da öncelikle sosyal yardım alan kadınların, engellilerin ve gençlerin iş gücü piyasasına katılımını artıracak “Karacasu İçin Birlik Olduk” projesi ile ilçede üretilen tarımsal gıdalar işlenerek ekonomik ürün haline getirilecek. Bunun için de bal süzme paketleme, salça, domates püresi ve doğranmış domates imalat, turşu, reçel, marmelat atölyesi, konserve imalat, domates, biber, patlıcan kurutma, salamura yaprak üretme ve paketleme, pul biber, toz biber, tarhana üretme ve paketleme ile nar ekşisi imalatı ve şişeleme atölyeleri kurulacak. Yaklaşık 510 kişiye istihdam sağlayacak proje ile dezavantajlı gruplar ekonomiye dahil edilirken Karacasu’nun kalkınmasına da ivme kazandırılacak.

PROTOKOL İMZALANDI

Projenin sözleşmesi GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ile Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley arasında Aydın Valiliği Adnan Menderes toplantı salonunda imzalandı. Sözleşme imza törenine Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley’in yanı sıra GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ile projenin ortağı Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç ve Karacasu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri katıldı.

KARACASU’NUN ÜRÜNLERİ DEĞERLENECEK

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, projenin GEKA’nın 1 milyon lira, proje ortağı kurumların 176 bin liralık desteğiyle hayata geçeceğini söyledi. Karacasu’da öncelikle sosyal yardım alan kadınların, engellilerin ve gençlerin iş gücü piyasasına katılımını artıracak “Karacasu İçin Birlik Olduk” projesi ile ilçede üretilen tarımsal gıdaların işlenerek ekonomik ürün haline getirileceğini belirten Vali Aksoy, “Bunun için de bal süzme paketleme, salça, domates püresi ve doğranmış domates imalat, turşu, reçel, marmelat atölyesi, konserve imalat, domates, biber, patlıcan kurutma, salamura yaprak üretme ve paketleme, pul biber, toz biber, tarhana üretme ve paketleme ile nar ekşisi imalatı ve şişeleme atölyeleri kurulacak. Karacasu’da kurulacak işletmelerin yanı sıra evden de çalışma imkanı sağlayacak proje ile evden çalışanlarla birlikte yaklaşık 510 kişi ekonomiye kazandırılacak. Böylece ilçede özellikle kadınlar, engelli vatandaşlar vb. dezavantajlı gruplar ekonomiye dahil edilirken Karacasu’nun kalkınmasına da ivme kazandırılacak. Projede bunların yanı sıra istihdama dahil edilecek vatandaşlara hijyen, iş güvenliği ve işçi sağlığı, iyi ve organik tarım yetiştiriciliği vb. eğitimleri almalarına olanak sağlanacak. Ürünlerin satışı için web sayfası ve ilçede satış stantları oluşturulması öngörülüyor. Ayrıca ISO9001, ISO22000 VE OHSAS18001 sertifikaları alınarak işletmelerin kurumsal kapasiteleri artırılacaktır. Proje, dezavantajlı grupların ekonomik hayata dahil edilmesini teşvik edecek, ilçede yoksulluğun önüne geçecek ve Karacasu’nun kalkınmasına ivme kazandıracak” diye konuştu.