Sultanhisar ilçesi Atça Mahallesinde yaşayan Şirve ve Çetin Ülker’in oğulları Doğu, 4 aylıkken rahatsızlandı. Ankara Hacette Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan kontrollerin ardından minik Doğu’ya SMA (Spinal Musküler Atrofi) Tip 1 hastası teşhisi konuldu. Ülker ailesine, doktorları şimdiye kadar ilaç tedavisi gören Doğu bebeğin sağlığına kavuşması için tek çarenin, ABD’de yapılan gen tedavisi olduğunu söyledi.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Bu tedavinin masrafının 2 milyon 400 bin dolar olduğunu öğrenen aile, çaresiz kalırken, Doğu bebek için yardım kampanyası başlatıldı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da SMA hastası Doğu bebeğin tedavisi için gerekli olan paranın toplanabilmesi için çağrıda bulundu.

İYİLİK KAZANDI

Doğu bebek için başlatılan kampanyaya çığ gibi destek yağdı. Geçtiğimiz ağustos ayında açılan yardım hesabında üç ayda tedavi masrafları için gereken para toplandı. Doğu bebek için umutlandıran haberi sosyal medya hesabından paylaşan Ülker ailesi, “İyi insanların sayesinde güneş Doğu için doğdu. Evet güzel bir gün, sayenizde başardık. Güneş Doğu için doğdu artık. Bu güzel günümüzde yanımızda olduğunuz için ve bu mutluluğu bize yaşattığınız için sizlere çok teşekkür ederiz. Sizler bizim gökyüzüne gönderdiğimiz duaların yeryüzündeki cevabısınız. İyi ki varsınız, Doğu’nun başaracağına inandınız ve yanımızda oldunuz. Şefkatinizi ve sevecen tutumunuzu yavrumuzun üzerinden hiç eksik etmediniz. İyilik kazandı, Doğu başardı. Bize bu mutluluğu yaşattığınız için sizlere minnettarız. En kısa zamanda tedavisine başlanıp inşallah oğlumuz sağlığına kavuşacak” ifadelerine yer verdi.