İstanbul Maratonu bu yıl pandemi nedeniyle sanal koşu olarak gerçekleşti. İstanbul ile beraber 50 ilde farklı noktalardan katılımcılar bulunduğu yerden koşuya katıldı. Türkiye’deki doğaseverleri bir arada toplayan Türkiye Erozyon ile Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı olan TEMA da yardımseverlik koşusuna katılan sivil toplum kuruluşlarından biri olarak koşuda yerini aldı. 93 koşu grubundan biri olan Aydın TEMA grubunun Nazilli TEMA Vakfı gönüllüleri Tuğba Apaydın ve Fulya Özberk de topladıkları desteklerle ‘Ağaç Kardeşliği’ projesi için koştu.

BAĞIŞLAR 23 KASIM’A KADAR DEVAM EDECEK

‘İyilik Peşinde Koş’ sloganı ile yola çıktıklarını söyleyen Fulya Özberk ve Tuğba Apaydın; “Nazilli’den koşuya katılarak, Aydın TEMA ekibiyle beraber sevdiklerimizin ve çevremizdekilerin desteğiyle çok güzel rakamlara ulaşarak bağışlar topladık. Gönül isterdi ki koşuya İstanbul’dan katılalım fakat bu sene pandemi dolayısıyla bu şekilde oldu, inşallah seneye hep beraber koşarız. Koşarken gerçekten kendimizi dinç hissettik ve böyle bir amaç uğruna parkurumuzu tamamlamak bizi gururlandırdı. 26 Ekim’de başlayan bağış kampanyamız 23 Kasım’a kadar devam edecek, yapılan bağışlar TEMA Vakfı Ağaç Kardeşliği projesine geçmektedir” dedi.

GELECEK NESİLLER İÇİN FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİLER

Projenin Nazilli’de de zamanla daha fazla kişiye ulaşmak için vesile olacağına inandıklarını söyleyen Özberk ve Apaydın; “Bu proje sayesinde toplanan bağışlar çocuklarımızın doğa eğitimi için gerekli materyalleri sağlayacak, böylece binlerce çocuğumuz ücretsiz doğa eğitimi alacak, Hayrettin Karaca Ağaç Kardeşliği Orman’ında fidanlar toprak ile buluşacak.  Bağışlarınızı bekliyoruz ve bağış yapanlara da teşekkür ederiz. Umarız ki Nazilli’de zamanla daha çok kişiye ulaşarak doğa aşkını artıracağız. Gelecek nesiller için farkındalık yaratmak onlara yaşanabilir bir hayat sunmak çok önemli” ifadelerini kullandı.