Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Cihanoğlu Kulesi ve çevresindeki konak, ev, hangar gibi yapıların içinde bulunduğu tarihi bölgeyi 'cazibe merkezi' haline getirerek, halkın hizmetine sunma çalışmalarında büyük ilerleme kaydetti. Kaplan'ın girişimleri sonucu Aydın Valiliği ve Koçarlı Belediyesi iş birliğinde tarihi kule ve beraberindeki yapılar, kamulaştırıldı. 2 milyon 70 bin liraya kamulaştırılan yapılar, belediyeye devredildi.

"2022 YILINDA HALKA AÇILACAK"

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, tarihlerine sahip çıktıklarını belirterek, "İlçemizin tarih kokan simgesi Cihanoğlu Kulesi, yeni çehresine kavuşacak. Bu anlamda Valiliğimizle birlikte yürüttüğümüz kamulaştırma çalışmasını tamamladık. Kulemiz ve çevresinin tamamı, belediyemize geçti. Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu da yaptığı röleve çalışmalarında sona geldi. Restorasyon proje çalışmaları başladı. 2022 yılında tarihi bölgeyi halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

TARİHİ DOKUYA UYGUN YERLER YAPILACAK

Kule ve çevresini, cazibe merkezi haline getireceklerini dile getiren Kaplan, merkez içerisinde tarihi dokuya uygun olarak halkın ihtiyaç duyacağı pide salonu, kafe, çocuk parkı, sergi alanı gibi yerlerin de olacağını sözlerine ekledi.