Nazilli Belediye Meclisi Kasım 2020 dönemi olağan toplantısının 1’inci birleşimi, 5393 sayılı Kanun'un 20. Maddesi gereğince, Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında 1’i ek olmak üzere 9 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Başkan Özcan’ın İzmir depremi ile ilgili birlik ve beraberlik konuşmasının ardından gündem maddeleri tek tek görüşülerek oylandı.

“GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE AYAKTA OLDUĞUMUZ GÜNLER”

Nazilli Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısı öncesi açılış konuşmasında İzmir depreminde görev alan tüm kamu çalışanları ve gönüllü vatandaşlara teşekkür eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Gecesini gündüzüne katıp, gözünü kırpmadan ciddi emek sarf eden, bütün gayretlerini gösteren kamu çalışanlarına, gönüllü vatandaşlarımıza kurtarma ekiplerindeki arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu zorlu günler her zaman söylediğimiz gibi Türk milletinin karakterinin ortaya çıktığı, binlerce yıldır bir arada güçlü bir şekilde ortada durduğunu gösteren zorlu günlerdir. Hüzünde de acıyla, birlikte paylaşabildiğimiz için, birlikte sorunları çözdüğümüz için, birlikte ağlayıp birlikte güldüğümüz için bu zorlu coğrafyada yaşadık” dedi.

“ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ”

Türkiye’nin bir ve birlikte olduğunun tüm dünyaya gösterildiğini vurgulayan Başkan Özcan; “Sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın parti başkanlarımıza, büyükşehir belediye başkanlarımıza, bölgedeki belediye başkanlarımıza bütün herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu zorlu günlerde millet olabilme bilincini, refleksini bütün dünyaya gösterdik. İnşallah bugüne kadar nasıl birlikte yaşadıysak bu zorlukları hep birlikte aştıysak, bu zor günleri de birlikte aşacağız. Yarınlar da yine güçlü bir kıvançla şekilde, başımız dik şekilde milletler camialar içerisinde en büyük hazinemizi alacağımıza ve almaya devam edeceğimize inancımızı gösterdiklerinden dolayı değerli devlet büyüklerime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“DEPREMLE MÜCADELEYE KATKI SUNMANIZI İSTİYORUM”

Özcan, “Nazilli’de de söz konusu olan sıkıntı Türkiye’nin deprem gerçeği karşısında değerli arkadaşlarımız, değerli büyüklerimiz ve hocalarımız da var Nazilli’mizde. Bunları birçok kez televizyon açıklamalarında, basın açıklamalarında dile getirdiler. Ben meclis gruplarındaki arkadaşlarımızdan tek tek ricamdır, yapılabilecek ne varsa lütfen buyurun gelin hep birlikte biz elimizden geleni yapmaya çalışmak için hazırız. Depremin olduğu gün biz müdür arkadaşlarımızla, neler yapabileceğimizi, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek adına toplantı yaptık. Herkes bilgisi dahilinde depremle mücadeleye katkı sunarsa bizleri mutlu edecektir. Nazilli için yapılacak her ne varsa hep birlikte yaparsak tam olur diye düşünüyorum. Sayın başkanlarımdan ricamdır, hep birlikte hareket ederek Nazilli’nin kazandığını herkese gösterdik. Bütün arkadaşlarımızın gösterdiği özveriden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

KOMİSYONLARA SEVK EDİLDİ

Yoklama ve mazeretlerin görüşülmesinin ardından 8 gündem ve 1 ek gündem maddesi karara bağlandı. İlk gündem maddesinde yer alan Nazilli’ye bağlı Uzunçam Mahallesi 187 parselin İlçe Müftülüğü’ne tahsisinin ruhsat sorunu nedeniyle yapılamayacağı plan bütçe komisyon raporu doğrultusunda oylanarak, tahsisinin gerçekleşmemesi oy birliğiyle kabul edildi. Kestel Mahallesi’nde yapılacak kadastral çalışmalarında görev yapmak üzere Yüksel Aydın, Bozyurt Mahallesinde yapılacak olan kadastral çalışmalar için ise Murat Yalçın’ın bilirkişi olarak görevlendirilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 4’üncü maddesinde Çapahasan Mahallesi 1351 ada 111 nolu parsele ilişkin trafo alanı amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği İmar Komisyonu’na sevki oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 5’inci maddesinde yer alan 17.04.2010 tarih VE 10/21 sayılı İsabeyli Belediye Meclis Kararının İptalinin İmar Komisyonuna gönderilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

SÖZLEŞMELİ PERSONELLERE 2 BİN 325 LİRA MAAŞ

Gündemin altı ve yedinci maddesinde yer alan Yeşil Mahalle M20B-07C-2C pafta regülatör yeri amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, 01.10.2019 tarih ve 73 sayılı meclis kararının iptali ve Yeşil Mahalle, 1245 ada 2, 6, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 nolu parseller ve bir kısım tescil harici alanlar ile Bozyurt Mahallesi 500, 507, 538, 786, 1743 nolu parsellere ve bir kısım tescil harici alana ait 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği konularının İmar Komisyonuna sevki oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 8’inci maddesinde yer alan belediye bünyesinde çalışan bazı sözleşmeli personelin ücretinin 2 bin 325 lira olarak belirlenmesinin ardından İmar Müdürlüğü’nden gelen talep ile ek gündem maddesinde ise 9 Ocak 2020 tarihinde Belediye Meclisi tarafından alınan yapıların çatısında kullanılacak malzemelerle ilgili alınan kararda düzenleme yapılması talebi görüşüldü. Ek gündem maddesi İmar Komisyonunda görüşülmesi için sevk edilmesinin ardından meclis sona erdi.