Aydın siyasetinin tanınmış simalarından diş hekimi Zafer Galip Keçelioğlu, eşi Serpil Keçelioğlu ile birlikte Kuşadası ilçesinde tatil yaparken İzmir'deki diş hekimi oğlu Mehmet Keçelioğlu (49) ailesiyle birlikte yanlarına geldi. Tatilin ardından İzmir'e dönen oğlunun koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine Keçelioğlu çifti de Kuşadası Devlet Hastanesi'nde test yaptırdı. Yapılan testlerde Zafer Galip Keçelioğlu'nda virüse rastlanırken eşinin test sonucu temiz çıktı. Nefes darlığı da çekmeye başlayan Keçelioğlu, Aydın Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi altına alındı. Keçelioğlu, 19 gün süren tedavisinin ardından hastalığı atlattı. Testi negatif çıktıktan sonra taburcu edilen, 14 gün evinde karantinada kalan Keçelioğlu, sağlık çalışanları sayesinde yeniden hayata tutunduğunu söyledi.

ÜÇÜNCÜ KEZ DOĞMUŞ GİBİYİM

Hayatının hastalıklarla mücadele ile geçtiğini belirten Keçelioğlu, 2007 yılında lenfoma kanserini yendiğini söyledi. Hastalıklarını her yendiğinde kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirten Keçelioğlu, "Bundan 13 yıl önce lenfoma kanserine yakalanmıştım. İki yıl devam tedavi sürecinin ardından iyileştim. O zaman hayata tekrar dönmüştüm. Bu sene de dünyanın en amansız hastalığı haline gelen koronavirüse yakalandım. Hastanedeki günlerimin çoğunu hatırlamıyorum, hatırladıklarım ise kabus gibiydi. Üzerimde hiçbir kıyafet yokken sırt üstü yatar vaziyette saatlerce ölüm korkusuyla yaşadım. Tekrar ailemi göremeyeceğimi zannedip çok korktum. Çok şükür kanseri olduğu gibi koronayı da yendim. Yeniden doğmuş gibiyim" diye konuştu.

TÜRK DOKTORLARIYLA GURUR DUYUYORUM

Doktorların kendisiyle çok iyi ilgilendiğini belirten Keçelioğlu, "Yaşımın ilerlemiş olmasından dolayı hastane ortamında iyi bir bakım gerekiyordu. Sağlık çalışanları ve doktorlarım benimle çok iyi ilgilendiler. Türk doktorlarıyla gurur duyuyorum. Beni hayata bağlayan en büyük desteklerden biri eşimin desteği oldu. Eşim hastanede bir an olsun yanımdan ayrılmadı. Virüsü kimse hafife almasın. Bu hastalıkla mücadele etmek kolay değil. Bu yüzden herkes gereken önlemlerini alsın" diye konuştu.