AK Parti Nazilli Kadın Kolları’nın 6’ncı Olağan Genel Kurulu Nazilli Belediye Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Serpil Ateş Akkaya’nın hazırladığı tek listeyle gidilen seçimlere AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Yavuz, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak ve yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve partililer katıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske ve mesafe kurallarına uygun olarak yapılan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra protokol konuşmalarının ardından, çalışamaların anlatıldığı slayt gösteri ile devam etti. Son olarak pandemi nedeniyle sandıkların kullanılmadığı ve el kaldırma yöntemi ile yapılan oylamada tek aday olan mevcut başkan Serpil Ateş Akkaya tüm delegelerin oyunu alarak tekrar başkalığa seçildi.

“SIKMADIK EL, ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ”

Konuşmasına İzmir’de yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralı kurtulan vatandaşlara da acil şifalar dileyerek başlayan AK Parti Nazilli Kadın Kolları Başkanı Serpil Ateş Akkaya, “Bundan tam 2 sene önce 17 Mart 2018'de gerçekleştirdiğimiz 5. Olağan Kongremizde birbirinden değerli ak kadınlarımız ile bir söz vermiştik. Yılmadan, bıkmadan, usanmadan, yorulmadan, gece-gündüz çalışacağız, sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayacağız demiştik. Çok şükür ki, 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde Ana Kademe ve Gençlik Kollarımız ile azim ve özverili çalışmalarımız sonucunda yıllar sonra partimizi ve Cumhurbaşkanımızı ilçemizde 1. Olarak çıkardık. Her geçen gün ak ailemizle yeni arkadaşlarımızı tanıştırdık. Biz ak kadınlara büyük işler düşüyor. Çalışmalarımıza daha çok ağırlık vereceğiz. Her seçimde olduğu gibi 2023 seçimlerinin de mimarı biz kadınlar olacağız. Söyleyecek daha çok sözümüz, yürüyecek daha çok yolumuz var diyor, kongremizin Nazilli’mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“BİZİ KİMSE BÖLEMEZ”

'İnanıyorum ki biz ana kademesi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları olarak bir ve beraber olduğumuz sürece, birlik ve bütünlüğümüz devam ettiği sürece bizi kimse bölemez' diyen AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, “Öncelikle konuşamama başlamadan önce İzmir’de ve Aydın da etkisini ciddi bir şekilde hissettiğimiz depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı kurtulan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Öncelikle AK Parti Nazilli 6. Olağan Kadın Kolları Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın da belirtiği üzere bende kadınlarımızı gördüğünde Halime anaları, Nene Hatunları, Kurtuluş Savaşımızın gerçek kahramanı olan kadınlarımızı görüyorum. Hepinizden Allah razı olsun, hepiniz birer anaçsınız, bacımızsınız birer eşimizsiniz ve kutlu davanın en yukarı taşınmasında göstermiş olduğunuz özveri çalışmalardan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Serpil Ateş Akkaya başkanımla yola devam ediyoruz. Ben şuna inanıyorum ki biz ana kademesi, kadın kolları, gençlik kolları olarak bir ve beraber olduğumuz sürece, birlik ve bütünlüğümüz devam ettiği sürece bizi kimse bölemez. Allah’ın izniyle partimizin, sayın Cumhurbaşkanımızın hedefleri lan 2023, 2051, 2071 hedeflerini hep birlikte beraber gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum. Yol arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. Çok önemli bir süreçte kongreleri gerçekleştirdiklerini belirten AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “Ana kademe kongrelerimizi Eylül ayında tamamladık. Şimdi Kadın ve Gençlik Kongrelerimizi inşallah 6, 7 ve yeni kurulan ilçelerdeki 3. Kongrelerimizi tamamlayıp, il kongremiz de Aralık içinde yaparak 2023 ve 2024 yolculuklarına tamamlayıp hazır bir teşkilat olarak devam etmenin gayreti içerisinde olacağız. Zor bir süreçten geçiyoruz. Ülke olarak 2020’de zorluklarla dolu bir geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. Hamt olsun Cumhurbaşkanımızın önderliğindeki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi basiretli bir yönetim göstererek ülkedeki birçok sıkıntıyı açtığı gibi bunu da açmasını bildi. Aydın’da da uzun yıllardır vaatlerimiz içinde yer alan Aydın Şehir Hastanesi, Deniz Aydın otoyolu ve Aydın Adalet Sarayı olmak gibi vaatlerimiz gerçekleşiyor. Bunlar vesile olan herkese teşekkür ederiz. Nazilli’de de son olarak Millet Bahçesi yatımımızı bitirmek üzereyiz. Cumhurbaşkanımız önderliğinde çalışmalarımıza ara vermeden devem ediyoruz. Salgın bütün hızı ile devam ediyor. Temizlik, maske ve mesafe kurallarına elden bırakmayalım. Her zaman söylüyoruz, en büyük tedbir hastalığa yakalanmamak. Gayret edelim dikkat edelim. Nazilli 6. Kadın Kolları Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

“KADINLARIMIZIN DESTEĞİYLE BAŞARACAĞIZ”

Seçimlerde AK Parti Kadın Kollarının olmazsa olmazları olduğunu dile getiren AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Yavuz, “Kadın Kollarımız bu davada en çok değer verdiğimiz hatta bu devrede hedefe ulaşma açısından en önemli unsurlarımızdır. Tekrar hepinize şimdi önümüzdeki zamanlarda yapacağıznı çalışmalar için şimdiden teşekkür ediyorum. İzmir’de maalesef kötü bir deprem felaketi yaşadık, ölenlere Allah’tan rahmet yaralılara şifa diliyoruz. Hakketten devletimiz orada gördük ki üzerine düşen görevi yaptı ve yapmaya da devam ediyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türk Milletinin tekrar var oluş sebebi olan 97. Yılını kutladık. Bazı tartışmalar açmaya çalıştılar. Ama Cumhurbaşkanımız gereken cevapları verdi. Akif’in şu sözüyle, “Hadi gel yıkalım şu Süleymaniye’yi desem 2 kazma 2 kürek, ancak hadi şunu geri yapalım desem, bir Sinan birde Süleyman gerek diyor Cumhurbaşkanımız. Türkiye liderimizin dik duruşuyla birlikte birçok badireyi hamd olsun atlatıyoruz. Önümüzdeki seçimlerde bu sistemi tescilleyerek, siz kadınlarımızın da desteğiyle başaracağımızı düşünüyorum. Aydın’da 4 milletvekilimiz, il ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte sahada tam bir biçimde devam ediyoruz. İnşallah 2023 yılındaki seçimleri Aydın’a yarışır biçimde hep birlikte yürüteceğiz. Ben 6. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.