1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nda SES Gazetesi aracılığıyla kanser hastalarına seslenen Feride öğretmen, hastalığın kişilerin azim ve inancından güçlü olmadığını belirterek, “Asla umudunuzu kaybetmeyin. Nefes alıyorsak umut var demektir. Kansere çalım atabilirsiniz” dedi.
Efeler ilçesinde yaşayan Sınıf Öğretmeni Feride Öztekin, 4 yıl önce meme kanserine yakalandı. Kansere yakalanarak hayatının en acı haberini alan 40 yaşındaki Feride öğretmen için zorlu tedavi süreci başladı. Kemoterapi alan ve ameliyat olan evli ve iki çocuk annesi Feride öğretmen, çok sevdiği mesleğine de ara vermek zorunda kaldı.

İNANDI VE YENDİ

Hastane odasında geçen günlerinde Feride öğretmen, her daim sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kurdu. Bu hayali ile günleri geçen Feride öğretmen, kendisi, ailesi ve öğrencilerine hastalığını yeneceğinin sözünü vererek amansız hastalıkla yaşam savaşına girdi. Hastalığa karşı en büyük silahı yaşama sevinci olan Feride öğretmen, tedavilere olumlu cevap verdi. Her geçen gün iyileşme gösteren Feride öğretmen, azmi ve inancıyla kanserin üstesinden gelerek yaşama tutunarak sağlığına kavuştu.

“YAŞAMA SEVİNCİM BENİ AYAKTA TUTTU”

Sağlığına kavuşan Feride öğretmen için hayat adeta yeniden başladı. Çok sevdiği mesleğine geri dönen Feride öğretmen, hastalığa karşı gösterdiği mücadeleyle de tüm hastalara örnek oldu. Çok zor günler geçirdiğini ancak asla pes etmediğini kaydeden Feride öğretmen, “Hastalığın beni yenmesine izin vermemem gerekiyordu. Çünkü benim ailemle ve öğrencilerimle geçirmek istediğim güzel günler vardı. İşte bu yaşama sevincim, bu amansız hastalığa karşı beni hep ayakta tuttu. Ailem ve öğrencilerim başta olmak üzere çevremdeki herkesten aldığım destek, bana güç verdi. Onların da desteğiyle hastalığımı yenmeyi başardım” diye konuştu.

“EN ÖNEMLİ GÜÇ MORAL”

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkında Ayı’nda Feride öğretmen, kanserle mücadele eden hastalara seslendi. Hastalığın kişilerin azim ve inancından güçlü olmadığını belirten Feride öğretmen, “Belirli aralıklarla testlerinizi yaptırın. Erken teşhis çok önemli. Hasta olursanız asla umudunuzu kaybetmeyin. Nefes alıyorsak umut var demektir. Ben umudumu ve inancımı asla kaybetmedim. Bu umut ve inançla sağlığıma kavuştum. Bu hastalıkta en önemli güç moral. Bu anlamda her zaman mutlu ve inançlı olun. Böyle davranırsanız bu hastalığı mutlaka yenersiniz. Ben yaşama sevinciyle hastalığı yenmeyi başardım, siz de başarabilirsiniz. Kansere çalım atabilirsiniz” şeklinde konuştu.

“DESTEK VERİN, MORAL OLUN”

Eşinin çok azimli birisi olduğunu belirten Murat Öztekin ise, “Eşimin bu hastalığı yeneceğine kendisi gibi biz de inandık. Bunu bizim için, kendisi ve öğrencileri için başaracağını biliyorduk. Her zaman yanında olduk. Eşim de büyük bir mücadele göstererek hayata tutundu. Çok mutluyuz. Mücadele etmekten asla vazgeçmeyin. Hastalığına yakalanan kişilere destek verin, moral olun. Onun sizden alacağı moral ve destek, bu mücadelede en büyük güç demek” dedi.