Aydın'ın Efeler ilçesinde havaların soğuması ile birlikte sobacılar çarşısı hareketlendi. Çarşıda dükkanı bulunan esnaflardan Batuhan Büyüktarakçı, vatandaşların sobalara olan ilgisinden memnun olduklarını söyledi.

"SATIŞLARIMIZDA ARTIŞ VAR"


Toplumun belli bir kısmının evlerinde düzenli olarak soba kullanmaya devam ettiklerini belirten Büyüktarakçı, "Halihazırda soba kullanan vatandaşlarımız var. Bunların yanı sıra doğalgaz faturaları yükselen vatandaşlarımız ile pandemi süreci nedeniyle bahçeli evlerde yaşamaya yönelen vatandaşlarımız da soba almaya başladı. Şu anda geçmiş yıllara göre soba satışlarımızda artış var. Sobaya olan ilginin kasım ayının sonuna doğru daha yoğun olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

ORTALAMA SOBANIN MALİYETİ 500 LİRA


Sobanın doğalgaz ve kalorifere göre daha ekonomik ısınma aracı olduğunun altını çizen Büyüktarakçı, alınan bir sobanın her yıl değiştirilmesine de gerek olmadığını dile getirdi.
Ortalama bir sobanın boruları ile birlikte toplam maliyetinin 500 lira olduğunu kaydeden Büyüktarakçı, "Kovalı sobaların fiyatları 300 lira ile 750 lira arasında değişiyor. Kovasız sobaların fiyatları ise 100 liradan başlayıp bin 500 liraya kadar çıkıyor" şeklinde konuştu.