Turizm sektörünün en büyük pazarlarından biri olan Almanya’nın Türkiye genelini kapsayan ve 9 Kasım 2020’de başlayacak yeni seyahat uyarısı, turizmcileri ve seyahat acenteleri temsilcilerini endişelendirdi. Kararı değerlendiren Didim Ticaret Odası Başkan yardımcısı ve DRV Yurt Dışı Turizm Komisyon Üyesi Hikmet Atilla, “Türkiye’ye gelenlere en fazla 10 gün karantinaya girme zorunluluğu getirildi. 5 gün karantina sonrası test yapılarak 2-3 gün beklenecek ve netice alınmak suretiyle insanların işlerine dönmesi sağlanacak. Tabi çalışan bir insanın bu riski göze alması mümkün değildir. Bir potansiyel vardı, o potansiyel gitmiş durumda. Almanya’da yaşayan vatandaşlarımız var, bu şekilde onların da önü kesilmiş oldu. Bana göre tamamıyla Türkiye’ya yönelik olumsuz bir karar. Bundan sonra Almanya pazarından doğru düzgün hareket beklememek gerekir” dedi.

“İNSANLAR TEDİRGİN OLUYOR”

Bu tür kararların insanların tatil anlayışını da etkilediğini kaydeden Atilla, “2020 yılı da böyleydi, 2021 de bu şekilde devam edecek. İnsanların üzerinde psikolojik bir baskı var. Tatile gidiliyor o sırada bir karar çıkıyor ve şu tarihe kadar dönmezseniz karantinaya alınacaksınız deniyor, tabii insanlar tedirgin olup ikinci gün dönmek zorunda kalıyorlar. Tedirginlik insanların kararlarını etkiledi. Öte yandan aşının erken bulunması bazı durumları değiştirecektir” ifadelerini kullandı.

“KIŞ DÖNEMİNDE TAKIMLAR GELEMEYECEKLER”

Almanya’da DRV’nin de içinde olduğu seyahatle ilgilenen 15 örgütün Berlin’de Alman Hükümeti’nin seyahat yasaklarına dönük protesto yürüyüşü yaptıklarını hatırlatan Hikmet Atilla, “Bu karar tam da bu eylemin üzerine geldi. Tabii DRV bu karardan mutsuz. Bunu kesinlikle kabul etmiyorlar. Böyle bir karar beklenmiyordu. Elimizde başka pazar kalmadı. Bir Rusya bir de Ukrayna kaldı. Kış dönemi tahmini olarak 200 bin civarı Alman turist başta Antalya Belek Bölgesi olmak üzere ülkemize geliyorlardı. Ağırlıklı olarak futbol kulüpleri, yüzme takımları v.b geliyordu. Şimdi onlar gelemeyecekler. Şubat ayına grup rezervasyonlarımız var. Ne olacak bilmiyoruz” şeklinde konuştu.