“Artık dönülmez bir yola girdik. Ne olur tavsiyelerimize uyun. Kurallara riayet edin. Bu süreci kısa bir sürede el birliği ile atlatalım. Sizlerden rica ediyorum. Ne olur bizlere yardımcı olun” şeklinde konuşan Kaymakam Ahmet Soley, ilçede aktif vaka sayısının 25’e yükseldiğini söyledi. Bunlardan 4’ünün tedavisinin hastanede sürdüğü bilgisi verildi. Verilen bilgiye göre Karacasu'da geçen hafta test sonucu pozitif çıkan bir kişi spor salonunda aynı ortamda bulunduğu bazı kişilerin isimlerini gizledi. Bu kişilerden biri karantinaya alınması gerekirken temaslı olduğunu bile bile pek çok yeri gezdi. Daha sonra semptom gösteren bu kişi karantinaya alınmaktan korkup resmi makamlara haber vermeden toplu taşıma aracıyla Nazilli'ye gitti ve test yaptırdı. Yine toplu taşıma aracıyla geri dönen bu kişinin test sonucu pozitif çıktı. Yalnızca toplu taşıma aracında bulunan toplam 18 kişi filyasyon ekiplerince ev izolasyonuna alındı. Sadece bu kişi sebebiyle izolasyona alınacak kişi sayısının 50’yi bulacağı ifade edildi.

“GERİ DÖNÜLMEZ BİR YOLA GİRDİK”


Kaymakam Ahmet Soley günlük vaka sayının açıkladıktan sonra gelen bu pozitif vaka sebebiyle Covid 19 sürecinde ilk kez sosyal medyadan canlı yayınla görüntülü olarak ilçe sakinlerine seslendi. Soley açıklamasında, “Değerli Karacasulular, Covid 19 salgın sürecinde bugün gerçekten ciddi ve zor bir gün yaşıyoruz. Size akşamüstü günlük vaka sayısını 3 olarak açıklamıştık. Ama az önce bir temaslının daha PCR testi pozitif çıktı ve toplam aktif vaka sayısı 25’e yükseldi. İlçemizde bugüne kadarki toplam vaka sayısı 55’e çıktı. Artık geri dönülmez bir yola girdik. Herkesin özveriyle, fedakârlıkla davranması, filyasyon ekiplerine yardımcı olması ve kurallara, tedbirlere uyulması zorunlu. Bu bizim için değil, ceza yememek için değil, ilçemizin sağlığı yakınlarımızın sağlığı için yapılmalı. Buna mecburuz. Bugünkü filyasyon çalışması sonucu 50’ye yakın yeni temaslı ortaya çıkacak” dedi.

“LÜTFEN YARDIMCI OLUN”


Sözlerini sürdüren Soley, “Filyasyon’da doğru bilgi verilmemesi sonucu bizim karantinaya almamız gereken bir şahıs filyasyonda temaslı olarak bildirilmemesi sonucu zor bir durumun içine girdik. Bu kişi farkına varmadan birçok kişiyle iletişim kurdu. Sizden isteğim en ufak belirtide kendiniz gitmeyin bize başvurun sağlık ocağına başvurun biz götürüp getirelim. Bugün bir kişinin kendinden şüphelenip Nazilli’ye toplu taşıma aracı ile gitmesi toplu taşıma aracı ile Nazilli’den dönmesi sonucu ortaya şimdiye kadar çıkan temaslı sayısı 18. Lütfen böyle hatalar yapmayalım. Eğer kendimizden şüphemiz varsa utanmayalım. Karantinaya alınacağın diye korkmayalım. Bunun utanılacak ve korkulacak bir tarafı yok. Karşımızda bir hayat duruyor, hayatımız duruyor. Ne olur tavsiyelerimize uyun. Kurallara riayet edin. Bu süreci kısa bir sürede el birliği ile atlatalım. Sizlerden rica ediyorum. Ne olur bizlere yardımcı olun, bizlerle yardımcı olun” ifadelerini kullandı.