Kentin yerel ürünlerini tanıtmaya kendini adayan İl Özel İdaresi'nden emekli memur 62 yaşındaki Eşref Gürpınar, Cincin Karpuzu'nun ardından bu kez Aydın İnciri için kamera karşısına geçti. Söz ve müziği kendisine ait olan Aydın inciri türküsüne klip çeken Gürpınar'ın Aydın şivesiyle seslendirdiği türkü, sosyal medyadan paylaşıldı. Kısa sürede çok sayıda kişinin izlediği klip, Aydın incirinin tanıtımına katkı sağladı.

ŞİFA VE ENERJİ KAYNAĞI

Şifa kaynağı olan ve bağışıklık sistemini güçlendiren incirin daha çok tüketilmesini sağlamak amacıyla klibi çektiğini dile getiren Eşref Gürpınar, "Aydın'da yaşamak bir ayrıcalık. Ben de güzel kentimin güzelliklerini ön plana çıkarmak için elimden gelini yapıyorum. İncir enerji deposu olduğu gibi aynı zamanda bağışıklığı da güçlendiriyor. Pandemi döneminde virüsten korunmak için uzmanlar incir tüketilmesini tavsiye ediyor. Buradan yola çıkarak bu türküyü besteledim ve klibini çektim. İncirin tanıtımına katkı sağlamaktan ve insanların incir tüketmesini teşvik etmekten dolayı çok mutluyum" dedi. Gürpınar, yapım sürecinde katkılarından dolayı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti.

YİYVERİN GARİ

Gülpınar'ın besteleyip seslendirdiği türkünün sözleri ise şöyle: "Hem kuru hem tazesi, var mı onun gibisi / Meyvelerin Efesi şu Aydın'ın inciri / Gari demeng gari incir alıveng bari/ Sarılop da şurulop yiyvering gari / Baldan lokumdan datlı- Gaynanamdan gıymatlı / Zeytinyağ bandırıveng tadı içinde saklı susam ceviz bandırıveng / Tadı içinde saklı gari demeng gari, İncir alıveng bari / Sarılop da şurulop yiyvering gari / Sarılop mor bardacık şu Ege'nin övüncü Aydın'da bir inci / Dünya’da birinci gari demeng gari, incir alıveng bari / Sarılop da şurulop yiyvering gari."