Sosyal mesafe ve hijyen kuralları gözetilerek yapılan törende, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ve Belediye Başkanı Ömer Günel; ilçede görev yapan mülki amirler, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların bayramını kutladı.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla andığını belirten Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, “Sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yönetim şekli olan cumhuriyetin kabul ve ilanının 97. yıl dönümü milletimize, memleketimize ve tüm insanlığa hayırlı olsun. Cumhuriyet, yani halkın yönetimde söz sahibi olması fikri, vicdanı ve irfanı hür nesillerin omzunda yaşayan veya yaşatılabilen bir yönetim şeklidir. Bilgiye dayalı, fikir sahibi ve kişilikli bir vicdanı olan vatandaş ve bu vatandaşlardan oluşan millet, Cumhuriyet gibi bir yönetimde doğal olarak hem yurtta, hem de cihanda sulhun sahibi ve teminatı olacaktır. Bugün de, yarın da önümüze çıkan ve çıkabilecek her türlü engel karşısındaki en büyük değerimiz ve dayanağımız bu birlik ve beraberlik duygumuzdur” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından kamu kurum kuruluş yetkilileri, askeri erkan ve sivil toplum örgütü temsilcileri, tebriklerini Kaymakam Yücel’e sosyal mesafe kuralları içinde sundu.