Söke Hükümet Meydanı’nda saat 09.30’da yapılması planlanan Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, hava muhalefeti ve yağmur nedeniyle Söke Cafer Efe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kapalı spor salonunda yapıldı. Söke Kaymakamı Soner Zeybek, Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, Söke Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk ile Söke Garnizon Komutanı Kurmay Albay Murat Kanduk, protokol üyeleri ve törene katılan tüm vatandaşların bayramlarını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Soner Zeybek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

"BÜYÜK GURUR İÇERİSİNDEYİZ"


Zeybek, “Bugün Cumhuriyetimizin 97. yılında bir arada olmanın büyük gururu içerisindeyiz. Büyük Türk Milletinin imkansızı başararak Mondros’un izlerini sildiği ve Sevr’i hayale dönüştürdüğü bu büyük bayram hepimize kutlu olsun. Cumhuriyet, milletimizin hürriyet ve istikbali uğruna verdiği varoluş mücadelesinin muazzam bir zaferle sonuçlanması sonrası gelen şanlı bir kazanımdır. Bu vesileyle egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğu tescillenmiş, ezelden beri hür yaşayan Türk Milleti ebediyen de hür yaşayacağını büyük bir kahramanlık destanıyla tüm işgalci devletlere ve işbirlikçilerine haykırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti 97 yıldır ‘muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma’ parolasıyla karşısına çıkan tüm zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmektedir. Bugün geldiğimiz noktadan daha aydınlık yarınlara ancak Cumhuriyetle varabileceğinin bilincinde olan Büyük Türk Milleti Cumhuriyet rejimiyle kıvançlıdır. Demokratik, laik, çağdaş, sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin bizlere ulaştırdığı nokta, hepimize heyecan ve ümit vermekte, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekte, milletçe daha iri ve diri olma azmimizi yenilemektedir. Her yerde ve her ferdimizle milletçe devletimizin bekası milletimizin refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya ve evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye, mazlumların yanında, zalimlerin ve vatan hainlerinin ise karşısında olmaya her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Bayramı ile ilgili olarak öğrencilerin okudukları şiirlerin ardından tören, zeybek ekibinin Ege yöresi halk oyunları gösterileri ile sona erdi.