CHP Nazilli İlçe Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü nedeniyle alternatif kutlama programı gerçekleştirdi. Devlet töreninin ardından saat 14.00’te İstasyon Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. ADD ile Eğitim-İş Sendikası’nın da çelenk sunduğu törene Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Gamze Arslan, CHP Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Kurnaz, Eğitim-İş Sendikası Nazilli Temsilcisi Abdullah İçöz, Atatürkçü Düşünce Derneği Nazilli Şube Başkanı Şafakta Nalan Ayas, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.
Sunumunu CHP İlçe Sekreteri Müge Erturan’ın yaptığı program CHP Nazilli İlçe Başkanlığı, ADD ve Eğitim-İş Sendikası çelenginin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende ADD Nazilli Şube Başkanı Şafakta Nalan Ayas ve CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Ardından CHP Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Kurnaz, Gençliğe Hitabe’yi, Kadın Kolları Başkanı Gamze Arslan da ‘Ben Cumhuriyet Kadınıyım’ adlı şiiri okudu.

“CUMHURİYET DEMEK, FİKRİ HÜR VİCDANI HÜR NESİLLER DEMEKTİR”


Konuşmasını Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Kurnaz ve Kadın Kolları Başkanı Gamze Arslan’ı yanına alarak yapan Başkan Serkan Sevim, “Cumhuriyet Şerife Bacı’ların, Halide Edip Adıvar’ların, Çete Ayşe’lerin, Kara Fatma’ların, Sütçü İmam’ların, Şahin Bey’lerin, Nezahat Onbaşı’ların, Nene Hatun’ların, Hasan Tahsin’lerin ve binlerce isimsiz kahramanın Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla birlikte canları pahasına verdikleri onurlu mücadele sonunda bize bırakmış oldukları en değerli, en vazgeçilmez ve en büyük mirastır. Cumhuriyet demek aydınlanma, bağımsızlık, devrimcilik, çağdaşlık, ilim demektir. Cumhuriyet demek fikri hür, vicdanı hür nesiller demektir” dedi.

“MÜCADELEMİZDE HİÇBİR GÜÇ BİZE ENGEL OLAMAYACAKTIR”


“Cumhuriyet düşmanlarına karşı her türlü bedeli ödemeye hazırız” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Serkan Sevim, “Egemenliğin kayıtsız şartsız millettin olduğu Cumhuriyet rejimini, Cumhuriyet değerlerini yok etmeye çalışan, cumhuriyet düşmanlarına karşı ne pahasına olursa olsun koruyup kollayacağız. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda, akıl ve bilimden ayrılmadan, Türkiye Cumhuriyeti’nin milletiyle bölünmez bütünlüğüne sahip çıkarak, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında atalarımızdan bize miras kalan Cumhuriyeti geçmişte olduğu gibi günümüzde de yok etmeyen çalışan gericilere ve cumhuriyet düşmanlarına karşı her türlü bedeli göze alarak koruyacağımıza söz veriyoruz. Bu mücadelemizde hiçbir güç bize engel olamayacaktır” ifadelerini kullandı.


“YAŞASIN ATATÜRK CUMHURİYETİ”


ADD Nazilli İlçe Başkanı Şafakta Nalan Ayas ise, “Çocuklarımıza, Cumhuriyet kazanımlarının yeniden hayata geçirildiği demokratik, laik, sosyal, hukukun üstünlüğüne ve yargı bağımsızlığına dayanan tam bağımsız bir Türkiye bırakmak zorundayız. Bu hedef bizim. Gençlerimizin; dünüyle, bugünüyle gurur duyacakları, geleceğe umutla bakacakları, yurttaşı olmaktan onur duyacakları yeniden, ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ diye özgüvenle haykıracakları bir Türkiye’yi hep birlikte yaratmalıyız. Bu davet bizim, 2023, Atatürk Cumhuriyetinin yeniden doğuş tarihidir. Bu hasret bizim. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Atatürk Cumhuriyeti. Yaşasın Türk Milleti” diye konuştu.