Aydın'ın Karacasu ilçesi Dörtyol mevkiinde kendisine ait zeytin arazisine giden 82 yaşındaki Veli Kilit, dönüş yolunda hayatını kaybetti. Olay saat 16.00 sıralarında Geyre Mahallesi Dörtyol mevkii Palamutcuk Yolu üzerinde meydana geldi. Sabah saatlerinde Palamutçuk'tan kendisine ait zeytin arazisine gelen yaşlı adam burada bir süre vakit geçirdi. Yazın sulama yaptıkları hortumları toplayan, arazisindeki meyvelerin durumuna bakan Veli Kilit, 2 kilometre kadar yürüdükten sonra mola verdiği esnada hayatını kaybetti.

VATANDAŞLAR HABER VERDİ

Arazisinden çıkıp 2 kilometre kadar arazi yolunda yürüyen Kilit, mahallesine gitmek için araç beklemek üzere ana yola çıkacağı esnada yorulup bir zeytin arazisinin bitişiğine oturdu. Beraberinde getirdiği torbanın yanında sırt üstü vaziyette çevrede evi olan vatandaşlar tarafından ölü bulunan yaşlı adamın, kalp rahatsızlığı ve yaşlılığa bağlı çeşitli rahatsızlıkları olduğu öğrenildi. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Cumhuriyet Savcısı olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Yaşlı adamın kesin ölüm sebebi yapılacak incelemelerin ardından belli olacak.

OLAY YERİ İNCELEME EKİPLERİ GELDİ

Veli Kilit'in, ölü bulunduğu alana 5 kilometre uzaklıktaki Palamutcuk Mahallesinde yaşadığı öğrenildi. Ölümünden önce yürüdüğü arazi yolunda gördüğü her çalışana selam verip "Allah güç kuvvet versin" diyen yaşlı adamın, hissettiği yorgunluk sonrası oturduğu toprağın üstünde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yaşlı adamın torbasından birkaç şişe su, arazide kullandığı çapa, ip ve arazisinden evine götürmek üzere topladığı bir kap dolusu cennet elması çıktı. Olay yeri inceleme ekipleri de herhangi bir şüpheli duruma karşı olay yerinde delil topladı. Yaşlı adamın evli ve 3 çocuk babası olduğu bilgisi verildi. Çevresinde oldukça sevilen ve çalışkanlığı ile tanınan yaşlı adamı en son görenler, "Bu kadar çalışma Veli Amca diye hasbıhal etmiştik. Çok çalışkan bir insandı, örnek bir insandı. Allah gani gani rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.