AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı’nın ilçenin ihtiyacı olan otogarla ilgili eleştirilerine, CHP İlçe Başkanı Koçak'tan cevap geldi. CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, açıklamasında iktidarı ekonomi üzerinden eleştirerek, “İktidar partisinin tüm Türkiye’de baş aşağı gidişinde, ülkemizi içine düşürdüğü darboğaz ve pandemi kıskacında, Didim ilçe örgütleri cılız bir sesle cambaza bak cambaza yapıyorlar. Aslına bakarsanız artık onların da ne takati ne de insanlara bir açıklama yapacak yüzleri kalmamış. Onca Didim esnafının Bağ-Kur borcu, kira borcu orada dururken, geçtim kira borçlarını bari Bağ-Kur borçlarına bir af getiremediler, esnafın devlete olan borcunu sildik diyemediler. Onlar için bundan sonra esnafın derdini anlamaktaki birinci kriter inandırıcı olması. Onlar inanmadıktan sonra esnaf ölse de mahvolsa da olur” dedi.

“SİHİRLİ BİR EL ARAYA GİRİYOR”

Otogarla ilgili olarak yaşanan süreç hakkında bilgi paylaşımında bulunan CHP’li Koçak, “Gelelim bunların mesnetsiz, temelsiz, içten içe biz ne yapmışız demiş olsalar da, yapmış oldukları açıklamaya. Bakın bu otogar 2014 yılında Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne veriliyor, sonra ne hikmetse sihirli bir el araya giriyor Devir Tasfiye Komisyonu kararıyla elinden alınıp apar topar hazineye devrediliyor. Ha bu arada Büyükşehir aradan geçen zamanda da yeni otogarın projelerini hazırlatıyor. Sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi bir mücadeleye başlıyor, 3194 sayılı kanunun 11. Maddesi hiç şüpheye yer bırakmayacak kadar açık, siz kanunun üstünde misiniz diyor ama dinleyen kim? Ali kıran baş kesen olmuş, derebeyi olmuş bu beyefendiler kendi gözlerinde… İşte evrak, dosya orada, Didim Milli Emlak Müdürlüğü’nde. Boş lakırtı edeceğine kaldır şu telefonu da sor” sözleriyle yüklendi.

HASTANE VE CEMEVİNİN TAPUSU ÜZERİNDEN ELEŞTİRDİ

Koçak açıklamasında Didim Devlet Hastanesi ve Didim Cemevinin tapu meselesi üzerinden eleştirilerini sürdürerek, “Ayrıca Didim Devlet Hastanesi bu yıl tamamlanıyordu ne oldu? 150 yatak kapasiteyle yapılacağı vaat edildi, sonra 75 yatağa düştü ve şimdi hastane temeli bile yok atılmadı. Ya Didim Cemevi tapusu 31 Mart seçimlerinde sahte tapu dağıtarak oy istediniz, nisanın ikinci haftası veririz tapuyu dediniz, hani nerde tapu? Ama gelelim sadede, gelelim bunların derdine… Bunların derdi, tasası, varı yoğu memleketi içine düşürdükleri, kuyuyu gizlemek, rezilliği örtbas etmek. Sayelerinde dolar bir yandan, euro bir yandan olimpiyat rekoruna koşuyor, ha bunlara sorarsanız, damat bakanlarına sorarsanız ekonomi hala iyi işaretler veriyor. Alice ailesi harikalar diyarında” diye konuştu.