Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Savuca Mahallesi'nde yaşayan Hikmet ve Ayşe Eksik çiftinin 4 çocuğundan biri olan İkbal Eksik, 'mikrotia' hastası olarak dünyaya geldi. Kulakları doğuştan olmayan ve 2 yıldır işitme cihazı kullanan İkbal'in cihaz kullanmadan duyabilmesi için, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki özel bir hastanede ameliyat olması gerekiyordu. Ameliyat masrafları için 350 bin lira istenen ailesi çaresiz kalınca, basın aracılığıyla seslerini duyurdu. Yapılan haberlerin ardından AHBAP Aydın Platformu tarafından valilik onayı ile başlatılan kampanyaya çığ gibi destek yağdı. Ameliyat için gereken para 2 günde açılan banka hesabında birikirken paranın toplanmasının ardından İkbal, 21 Ekim'de ameliyat masasına yattı.

AMELİYATI 8 SAAT SÜRDÜ

Doktorlar tarafından 8 saatlik ameliyatla küçük kızın kendi dokusu olan göğüs kafesinden alınan kıkırdaklar yontulup gerçeğinden farksız canlı bir kulak yapıldı. Doğuştan içe kapalı olan kulak yolu açılıp yeni sol kulak İkbal'e nakledildi. Ameliyatın ardından kan dolaşımının sağlanmasıyla küçük kızın kafasına yeni kulağı uyum sağladı. İkbal, cihaz kullanmadan duyabilmek için 3 operasyon daha geçirecek.

"HAYATIMIN EN MUTLU GÜNÜ"

Ameliyattan çıkan İkbal, ayna yardımıyla yeni kulağını ilk kez gördü. Kulağını görünce mutluluktan havalara uçan İkbal, "Kulaklarımın ikisi de yoktu. Kulaksız olduğumdan okulda öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı duymakta zorlanıyordum. Artık benim de kulağım var. Hayatımın en mutlu gününü yaşadım. Bana bu duyguyu yaşatan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum" dedi.

KIZININ MUTLULUĞUNA ORTAK OLDU

Kızı İkbal'in kulağına kavuşması ile büyük mutluluk yaşayan baba Hikmet Eksik, şunları söyledi: "Kızım, kulakları olmadığından üzülüyordu. Araştırmalarımız sonucunda kendi dokusundan kulak yapılabildiğini öğrendik. Kızım için umut ışığı doğmuştu ancak bu ameliyatın masraflarını karşılayacak maddi gücümüz yoktu. Haberler sonrasında yardım kampanyası başlatıldı. Ameliyat için gereken para 2 günde toplandı."

"KIZIMIN YÜZÜ ARTIK GÜLÜYOR "

Kızının 8 saat süren ameliyatın ardından tek kulağına kavuştuğunu belirten Eksik, "8 saat süren ameliyatla kızıma kendi dokularından göğüs kafesinden alınan kıkırdaklar yontularak gerçeğinden farksız, canlı bir kulak yapıldı. İkinci aşamada yeni kulak kepçesinin üst bölümü ayrılarak yeni kulağın herkeste olduğu gibi dışarıya doğru çıkıntılı durması sağlandı. İnşallah kızım 6 ay sonra diğer kulağına da kavuşacak. Kızım işitme cihazı olmadan 2 yıl içerisinde duyabilecek. Kızımın yüzü gülüyor" diye konuştu.

HALUK LEVENT, İKBAL’E ŞARKI SÖYLEYECEK

İkbal için başlatılan yardım kampanyası için çağrıda bulunan ve paranın kısa sürede toplanılmasına öncülük eden ünlü sanatçı Haluk Levent, küçük kızın iyileşmesinin ardından kendisiyle bir araya gelerek şarkı söyleyeceğini sosyal medya hesabından duyurmuştu.