Doğuş Grubu'na bağlı D-Marin işletmelerinin, 70 milyon dolara inşa ettiği D-Marin Didim Marina, VC Capital Partners, VII. CVC Fonu’na satıldı. 2009 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olarak açılışını gerçekleştirdiği D- Marin Didim Marina’nın yanı sıra Doğuş Grubu bünyesinde yer alan Göcek ve Turgutreis’teki marinaların da satıldığı öğrenildi.
CVC Capital Partners Yönetici Ortağı István Szőke, konuyla ilgili açıklamasında, “Organik büyümeye ağırlık vererek ve sonraki satın almaları hedefleyerek, lider ve küresel bir premium marina operasyonları platformu oluşturmaya odaklandık. Faaliyet gösterdiğimiz bölgelerdeki tekne satışlarında ve seyirlerde yaşanan artış, işimizin ne kadar dirençli olduğunu kanıtladı” dedi.
Satın alınan Türk marinaları 576 teknelik bağlama kapasitesi ve 600 teknelik kara park alanıyla Didim, 380 teknelik bağlama kapasitesi ve 150 teknelik kara park alanıyla Göcek ile 550 teknelik bağlama kapasitesi ve 150 teknelik kara park alanıyla Turgutreis oldu.