Ülkenin son zamanlarda çok zor günlerden geçtiğini belirten Başkan Ekiz, “Ekonomi tarumar olmuş, darmadağın. Ekonomik zorluklarla neredeyse 18 yıldır ve her geçen yıl daha da ağırlaşan koşullara rağmen yaşamaya alışmış durumda olan Türk halkı, ne yazık ki bütün bunlar yetmezmiş gibi, dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde de her alanda zorluk üzerine zorluk yaşıyor” dedi.
Bir milyon 300 bin aşının ülkeye getirileceğini ifade eden Başkan Ekiz, “Covid-19 salgını ile mücadelede tam anlamıyla sınıfta kalan AKP hükümeti, basit bir grip aşısını dahi ülkeye getirmekten aciz. Bakın İstanbul Eczacılar Odası Başkanı’nın son yaptığı açıklamaya dikkatlice bakmak gerekli. Açıklamaya göre ülkemizde bu yıl risk grubunda olup da aşılanması gereken kişi sayısı 20-25 milyon aralığında, fakat şu ana kadar açıklanan rakamlara bakıldığında ancak 1 milyon 300 bin aşı ülkemize gelecek. Bu ne demek biliyor musunuz kıymetli Aydınlılar 10 hastadan 9’u grip aşısına ulaşamayacak Türkiye'de” diye konuştu.

AK PARTİLİ VEKİLLERE SESLENDİ


AK Parti Aydın Milletvekillerine seslenen Başkan Ekiz, “Şimdi bu şehirde yaşayıp, bu şehrin insanlarının oyuyla vatandaşı temsil etmek üzere Ankara’ya giden AKP Aydın vekillerine seslenmek gerek. Boş hayallerin peşinden gitmek yerine; Aydın’a ülkemize bir faydanız olsa da bulunamayan grip aşısını vatandaşlarımızın sağlığını bir parça olsun düşünüyorsanız getirseniz. Ha yerel örgütleri çok mu vatandaşı düşünür? O da kocaman bir hayır. Bir tane meclis üyeleri vardır bal yapmayan arı, kendine gelince petek petek karakovan balı yapar. Karısı Tariş’te müdür, bahçesi arıya tüp deposu. Kaç lira verir bunun için bilen yok. AKP il başkanına gelirsek, onun ne tüp depolayan arı umurunda ne de grip aşısı. Oysaki bu kişi Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde bu arkadaşların sözcüsü, çıkıp nerede beleş oraya yerleş mantığındaki sözcünüze iki kelam laf etsenize. Anlaşılan o ki kendi işleriniz yolunda, rayındaysa sizin için ne aşının ne de arının esamesi okunmuyor. Bravo sizlere, yazık bu milletin kaderine” şeklinde konuştu.