Didim’de Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında ilçede yılın ahisi seçilen ve 30 yıldır yufka işletmeciliği yapan Fatma Akbaş’ı, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliği de unutmadı. Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (AYESOB) Selahattin Çetindoğan, birlik genel sekreteri Mustafa Çağlayan, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, oda başkan yardımcısı Nihat Özçevik, oda yönetim kurulu üyeleri Ekrem Arslan ve Meryem Sirel, Didim Küçük Sanayi Sitesinde Fatma Akbaş’ı ziyaret etti.
Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul Didim’de yılın ahisi seçtikleri Fatma Akbaş’ın örnek bir mücadelesi olduğunu, küçük bir tezgahtan bugün bu işyerine gelindiğini hatırlatarak, işletmenin bir aile işletmesi olduğunu ifade etti.

‘ÇALIŞAN VE ÜRETEN KADINLARA ÖRNEK OLUYOR’


Ziyarette konuşan AYESOB Başkanı Selahattin Çetindoğan, birlik olarak her yıl bir ilçede odanın belirlediği yılın ahisine ödül verdiklerini belirterek “Bu sene verilen ödül çok anlamlı, üreten bir üyemizin olması da beni mutlu etti. Ne mutlu ki çocuklarıyla birlikte 30 yıldır bu işi yapıyor. Çalışan ve üreten kadınlara örnek oluyor. Bizde çok mutlu olduk. İstihdama da katkı sağlıyor. Bu tür ödüller semboliktir ama aile üyelerine ve gelecekte torunlarına bir onur ve gurur meselesi olarak yansır. Bu işletmenin daha iyi olmasını diliyorum. İşyeri sahibine ve çalışanlarına daha nice uzun ömürler diliyorum.” dedi.
Yılın Ahisi seçilen Fatma Akbaş ise ziyaretin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek “Didim esnaf odasından sonra sizlerden de böyle bir ödül almak çok güzel, bunlar bizim için gurur meselesi, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Birlik Başkanı Çetindoğan, Akbaş’a teşekkür plaketi ile ödüllendirirken, ayrıca kahve takımı hediye etti. Ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çekildiler.