İncirliova'nın Gerenkova Mahallesi'nde yaşayan inşaat işçisi İbrahim (32) ve ev hanımı Ceylan Semen (24) çiftinin üç çocuğundan ikincisi olan 3,5 yaşındaki Yusuf Semen’in hayata geldikten 4 ay sonra vücudunda döküntüler olmaya başladı. Vücudundaki döküntüleri, kanlı kusma ve tuvalet yapma rahatsızlıkları takip eden Yusuf'u ailesi, ilk olarak Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Yapılan tetkikler sonucu reflü hastası olabileceği düşünülen çocuğa, uygulanan tedavi başarılı olmadı.

HASTANEDEN ÇIKIŞI YAPILDI


Yaklaşık bir ay sonra sevk edildiği İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bağırsaklarına bakılan ve sorunla karşılaşılmayan çocuğun, inek sütü alerjisi olma ihtimali üzerinde duruldu. Kullandırılan özel mama ile birlikte çocuğun, kanaması kesildi. 6 aylık mamanın kullanma süresinin dolması ile eski haline geri dönen çocuğu ailesi, son olarak İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Yapılan alerji testinde kan değerleri yüksek çıkan çocuğun vücudu ise alerji testine tepki vermedi. Çoklu gıda alerjisi sayılan çocuğun, hastanede yattığı 28 gün boyunca sadece yeşillikle beslenmesine izin verildi. Bu sırada durumunda gözle görünür değişiklik olmayan ve kontrolleri devam eden çocuğun, pandemi dolayısı ile hastaneden çıkışı yapıldı.

YARDIM İSTEDİLER


3 yıldır Yusuf’un hastalığına teşhis konularak, tedavisine başlanamamasının üzüntüsünü yaşayan aile, en küçük çocukları 1,5 yaşındaki İkranur’un da yaklaşık 1 aydır abisi Yusuf gibi aynı rahatsızlıkları göstermesi ile adeta yıkıldı. En büyük çocuklarının da aynı kaderi paylaşmasından endişelenen aile, Sağlık Bakanlığı’ndan yardım isteyerek, “Yusuf, kanlı olarak kusmaya ve tuvaletini yapmaya devam ediyor. Onu götürmediğimiz hastane neredeyse kalmadı. Doktorlar testler yapıyor, çeşitli hastalıklardan şüpheleniyor ama net bir teşhis koyamıyorlar. Şimdiye kadar uygulanan tedavilerin hiçbiri tam anlamıyla olumlu sonuç vermedi. Yusuf’a üzülürken, küçük kızımızda da aynı sıkıntı başladı. Çok şükür ilk çocuğumuzda bir sıkıntı yok ama doktorlar onda da olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Biz çocuklarımızın iyileşmesini istiyoruz. Sesimizi Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın duymasını bekliyoruz. Çaresiz kaldık. Yıllardır süren hastane sürecinden dolayı ekonomik anlamda da zorlanıyoruz” ifadelerini kullandı.