Ankara’da ikamet ettikten sonra 12 yaşındaki doğuştan DMD hastası oğullarının hayatı için Didim’e yerleşen Azapcı ailesine ilçede yaşayan yabancılar destek oldu. Efeler Mahallesinde ikamet eden Mustafa-Güzide Azapcı çiftinin tek evlatları olan 12 yaşındaki Ali Kağan Azapcı, genetik bir rahatsızlık olan DMD kas hastası olarak dünyaya geldi. Baba Mustafa Azapcı’nın emekli olmasından sonra aile evlatlarının yaşamını rahat sürdürmesi ve denize girerek kaslarını hareket ettirmesi için Didim’e yerleşti.

ALİ KAĞAN İÇİN BAĞIŞ TOPLADILAR


Ali Kağan Azapcı’nın durumunu öğrenen Didim Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Grubu üyeleri Ali Kağan için harekete geçti. İlçede yaşayan ve yabancıların kurduğu Chatty Chciks Grubu üyeleri Ali Kağan’a gerekli olan fizyoterapi aleti için etkinlikler düzenleyerek bağış topladı.
Toplanan bağışlarla alınan alet Çamlık Mahallesinde bir kafede düzenlenen etkinlikle Ali Kağan’a teslim edildi.
Baba Mustafa Azapcı oğullarının yaşamı için gerekli olan fizyoterapi aletinin alınmasına emeği geçenlere teşekkür ederken, “Oğlum doğuştan genetik hastası olarak dünyaya geldi. Ankara’da yaşıyorduk. Emekli olunca Didim’e yerleştik. Didim’e gelme sebebim burada deniz olması. Oğlum denizde sürekli hareket edince kaslarında da gelişme oluyor. Bu alet sayesinde oğlumun kaslarını geliştirme ve egzersiz yapma imkanı olacak. Doktor tavsiyesi ile bu alet alındı. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.” dedi.

“18 YAŞINDAN SONRA SOLUNUM CİHAZLARI İHTİYAÇLARI VAR, SESİMİZİ DUYSUNLAR”


Baba Mustafa Azapcı, DMD hastalarının 18 yaşından sonra solunum sıkıntısı çektiğini ve birçok hastanın bu yaşlarda hayatını kaybettiğini dile getirerek, “Bu hastalar 18 yaşına geldiğinde artık solunum cihazına bağlı olarak yaşayabiliyor. Bu cihaz bugün 30 bin TL civarında ama devlet tarafından bu cihaza destek sağlanmıyor. Yetkililerin bu konuda adım atmasını ve bu tür hastalıklar mücadele edenlere destek olmasını istiyorum.” dedi.
Chatty Chciks Grubu Sorumlusu Genia Leyla Duman ise, Ali Kağan için gerekli olan cihazı almaktan mutlu olduklarını ifade ederek, bundan sonraki yaşamının daha iyi geçmesi temennisinde bulundu.