Türkiye’nin Ar-Ge harcaması en yüksek 500 şirketi açıklandı. Turkishtime tarafından hazırlanan araştırmaya göre 2019 yılında en fazla Ar-Ge harcaması yapan 500 firma arasına Aydın’dan iki firma girmeyi başardı.

BAŞKAN ŞAHİN’DEN TEBRİK


2019 yılı araştırmasını değerlendiren Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “Teknolojik dönüşümün yaşandığı, pandeminin tüm dünyayı etkisi altına aldığı ve sistemleri değişime zorladığı olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Dünyada Ar-Ge ve İnovasyon faaliyetlerine eğilim ivme kazanırken, bu yeni düzende teknolojiye ve Ar-Ge’ye yatırım yapan firmalar ayakta kalabilecek. İlimizin teknoloji ve inovasyon alanında daha fazla rekabetçi olabilmesi, üretim-yatırım-ihracat mekanizmasının etkin bir şekilde çalışmasını sağlamak için imalat sanayi sektöründeki KOBİ’ler, üretim ve ilişkili iş süreçlerinde dijital teknolojilerden yararlanmalılar. Bu kapsamda firmalarımızın gelecekte Ar-Ge faaliyetlerine daha fazla kaynak ayıracağına inanıyor; sıralamada yer alan 2 firmamızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

TUSAŞ İLK SIRADA YER ALDI


En fazla Ar-Ge harcaması yapan şirket, 3 milyar 14 milyon lira ile Ar-Ge alanındaki harcamalarını geçtiğimiz yıla göre yüzde 91,2 artıran TUSAŞ oldu.
Ar-Ge Araştırması’nın ilk 10’unda savunma ve havacılıktan 5, otomotivden 3, beyaz eşyadan 1, telekomdan 1 şirket yer alırken ilk 50’de ağırlığını hissettiren sektör yine savunma sanayii oldu. Araştırmada savunma sanayinin yıldızları ASELSAN ve ROKETSAN, TUSAŞ’la birlikte ilk üçte yer alan isimler oldu.