Süleyman Bülbül, Karacasu’da genel ülke siyaseti değerlendirmelerinin yanı sıra ilçe gündeminde yer alan konulara da değindi. Bülbül, “Belediye Başkanı jeotermal konusunda yaptığı açıklamalarla zikzak çizmesin, vatandaşın yanında mı, jeotermal lobisinin yanında mı çıkıp açıklasın” dedi. CHP İlçe Teşkilatının yöneticilerinin karşıladığı Süleyman Bülbül, burada ilçenin nabzını tuttu. Ardından yeni parti binasında devam eden çalışmaları inceleyen Bülbül, esnaf ziyaretlerinin ardından ilçeden ayrıldı. Karacasu programı hakkında Ses Gazetesine konuşan Bülbül, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin yeni yasama dönemi için ilçe örgütümüzün yöneticilerinin görüşlerini almak, bu konuda sorunları ve talepleri meclise yansıtmak için ilçe teşkilatlarını ziyaret ettim. Bu kapsamda ilçelerimizi ziyaret ettik. Karacasu’da parti örgütümüz ve birkaç esnafımızı ziyaret ettik. Yeni aldığımız ilçe binamızda devam eden çalışmaları yerinde inceledik” dedi.

“BU SİSTEM VATANDAŞIN ALEYHİNEDİR”


“Tek adam iktidarı olan başkanlık sisteminin vatandaşın taleplerini karşılayacak bir sistem olmadığı ortaya çıktı” şeklinde değerlendirmelerine başlayan Bülbül, “Tek adam rejiminin halkın taleplerini karşılamadığı açıkça belli olmuştur. Denge ve denetleme sistemi olan demokratik parlamenter sisteme geçişin mutlaka sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için Millet İttifakı olarak bu süreçte anayasal hak ve özgürlüklerin en geniş şekilde kullanılmasını sağlamak ve parlamenter sisteme geçilmesi yönünde mücadelemizi yapmak için yeni dönemde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Tek adam rejiminin Türkiye’de vatandaşın taleplerini karşılayıcı bir sistem olmadığı açıktır. Halkımız, çiftçi, memur, esnaf, işçi yoksullaşmıştır. Halkın derdine çare olmamıştır. Ne kadar televizyonlarda, yandaş medyada her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söyleseler de millet evindeki tencereye ve cebindeki paraya bakmaktadır. Yoksullaşan vatandaşımız ilk sandıkta tek adam rejimini gönderecektir” dedi.
Gündemde olan süt fiyatları da değinen Bülbül, sütün ucuz olduğunu, tarımda girdi maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle çiftçinin zor durumda olduğunu belirtti. Bülbül, “CHP iktidarında bu durumun son bulacak ve ekonomi ve çiftçi refaha kavuşacak” dedi.

“VERDİĞİ DEMEÇLERLE ZİKZAK ÇİZİYOR”


Yerel sorunlar anlamında da Karacasu’da gündemde olan jeotermal konusuna değinen Bülbül, “Karacasu gibi birçok kültürün var olduğu önemli tarihsel geçmişi olan tarım ve turizm şehrimiz kesinlikle jeotermale teslim olmayacaktır. Havayı, suyu, toprağı kirleten JES’lerin Karacasu’ya girmesine izin vermeyeceğiz. Bununla mücadelemiz devam edecek. Çevreyi ve doğayı kirletenlere karşı mücadelemiz devam edecek. Karacasu yerel yönetim açısından ilçe halkının taleplerini karşılar vaziyette değildir. Belediye Başkanı verdiği demeçlerde, yapmış olduğu zikzaklarla dikkat çekiyor. Belediye Başkanı Karacasu’da yaşayan vatandaşın yanında mıdır, yoksa havayı, suyu kirleten JES lobisinin yanında mıdır?” dedi.

"MİLLET İTTİFAKI HALKIN YANINDA"


Sözlerini sürdüren Bülbül, “ Nazilli’de denetlenmeyen ve yasalara aykırı olarak faaliyette olan JES’ler sebebiyle penceresini açamaz durumdadır. Hidrojen sülfür denilen çürük yumurta kokusu Nazilli ve çevresinde hissedilir olmuştur. Akciğerlerde ağır tahribata neden olan hidrojen sülfür korona sebebiyle kendilerini maskeyle koruyan vatandaşların sağlığını en büyük tehdit eder konuma gelmiştir. Karacasu’da JES’lere izin verilmeyecektir. Bu konuda Belediye Başkanının yapmış olduğu zikzaklı açıklamalar Karacasulu vatandaşları tedirgin etmiştir” ifadelerini kullandı. Bülbül, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Karacasu ilçe örgütü ve Belediye Meclis üyeleri Karacasu lehine yapılacak her şeyin yanında mücadelesini sürdürmektedir” sözleriyle değerlendirmesini sona erdirdi.