Olay yerindeki kamera görüntülerini aylarca izleyen Özkayran ve ailesi, kameralardan saklanarak tarlaya gitmeye çalıştığını tespit ettiği katil zanlısı Kazım Tekeli’nin (70) gölgesini fark etti. Tekeli’nin kameranın görüş açısından saklanmasının cinayetin planlı olduğunu ortaya koyduğunu iddia eden Özkayran, “Babamı planlı bir şekilde canavarca bir hisle öldürmüş. Bu anlamda sanığın müebbet değil, ağırlaştırılmış müebbet almasını istiyoruz” diyerek davanın yeniden görülmesi için konuyu Yargıtay’a taşıdı.
Nazilli’nin Bereketli Mahallesi’nde yaşayan iki çocuk babası Rıfat Özcan, 20 Ekim 2017 tarihinde evine dönmedi. Özcan’ı bulmak için aile yakınları, çevrede arama çalışması yaptı. Yapılan çalışmalarda Özcan’ın oğlu Aydın Özcan, babasının motosikletini husumetli olduğu Kazım Tekeli’ye ait mısır tarlasında buldu. Tarlada bir tümsek olduğunu fark eden Aydın Özcan, durumdan şüphelenerek konuyu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri tarafından tümsek olan bölge kazıldığında başında darbe izi bulunan Rıfat Özcan’ın cesedi bulundu. Olay yerindeki incelemede bir küreğe el konuldu.

ESKİ MEZARCI DİRİ DİRİ GÖMMÜŞ


Cesedi, İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Özcan’ın canlı olarak gömüldüğü ve saatlerce toprak altında kaldığı, ciğerlerinde biriken topraktan anlaşıldı. Cesedinin bulunduğu tarlanın sahibi Kazım Tekeli (70), gözaltına alındı. Özcan ile aralarında husumet bulunan eski mezarlık görevlisi olan Tekeli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan Kazım Tekeli, 'canavarca hisle adam öldürme' suçundan 'ağırlaştırılmış müebbet' istemiyle yargılanmaya başladı. Dava sonucunda Tekeli, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Karardan memnun olmayan Özcan’ın Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor kızı Hatice Özkayran, katil zanlısının cinayeti planlı bir şekilde canavar hisle işlediğini, cinayette birden fazla kişinin yer aldığını savundu.

DEDEKTİF GİBİ İZ SÜRDÜLER


Katil zanlısının cinayeti planlı bir şekilde işlediğini ispat etmek için Özkayran ve ailesi, adeta bir dedektif gibi iz sürdü. Köydeki tüm kameraların kayıtlarını alan Özkayran ve ailesi, yaklaşık 5 ay boyunca gece-gündüz demeden görüntüleri izleyerek yeni bir delil bulmaya çalıştı. Kamera görüntülerinde yer alan bir gölge, Özkaynar ve ailesinin dikkatini çekti. Gölge’yi detaylı inceleyen Özkaynar ve ailesi, gölgenin katil zanlısı Tekeli’ye ait olduğunu belirledi. Gölge’nin görüntülerini dosyaya ekleyen Özkaynar ve ailesi, davanın yeniden görülmesi için Yargıtay’a başvurdu.

“CİNAYET PLANLI”


Katil zanlısı Tekeli’nin kameranın görüş açısına girmeden geçmeye çalıştığını gölgesinden fark ettiğini belirten Özkayran, “Bu katil zanlısı, canavar bir hisle babamı öldürdü. Biz bu kişiye verilen müebbet hapis cezasından memnun değiliz. Ağırlaştırılmış müebbet olması gerekiyordu. Çünkü bu kişi, cinayeti planlı bir şekilde işlemiş. Bu olay, tarlada aniden gelişen bir kavga sonucunda meydana gelen bir cinayet değil. Katil zanlısı, olay mahalline giderken geçmesi gereken güzergahtan gitmiyor. Kamera görüşüne girmek istemeyen katil zanlısı, kameranın bulunduğu duvar dibinden geçiyor. Ancak gizlenme çabalarına rağmen gölgesi kamerada çıkıyor. Biz bunu kameraları incelerken fark ettik. Diğerinde ise kendisi kamera görüntülerine giriyor. Biz bunu, ya göz ardı ettiğini ya da fark etmediğini düşünüyoruz. Katil zanlısının kahve önünden geçmeyip yani normal güzergahtan geçmeyip, babamın evinin bulunduğu sokağı kullanarak tarlaya gidiyor. Bu hareketi de babamın evinde olup olmadığını kontrol ettiğini gösteriyor. Kameraları incelediğimizde cinayetin planlı bir şekilde olduğuna inanıyoruz. Cinayetin en az bir gün önceden planlandığını düşünüyoruz” diye konuştu.

“TEK BAŞINA YAPMASI MÜMKÜN DEĞİL”


Tekeli’nin babasının vücudunda 20 tane öldürücü kırık ve darbe bırakarak öldürdüğünü belirten Özkaynar, “Bu kişinin de cinayeti tek başına yapması mümkün değil. En az 4-5 kişinin yardım ettiğini düşünüyoruz. Köy merkezinden tarlaya, ardından köye gelen bu kişinin 15 dakika içerisinde cinayeti işlemesi mümkün gözükmüyor. En az 4-5 kişinin yardım ettiğini düşünüyoruz. Birisinin bilerek babamı cinayet bölgesine gönderdiğini düşünüyoruz. Bu 4-5 kişinden ikisinin ise DNA’sı cinayetin işlendiği bölgede çıktı. Bu katil zanlısına yakınlarının yardım ettiğini düşünüyoruz. Konuyu Yargıtay’a taşıyarak davanın yeniden görülmesini istiyoruz. Bizim isteğimiz, katilin ağırlaştırılmış müebbet cezası alması ve katil zanlısına yardım eden kişilerin de yargılanması. Elimizdeki tüm delilleri dosyamıza ekleyerek konuyu Avukatımız Cem Demirtaş aracılığıyla Yargıtay’a taşıdık. Gelecek cevabı bekliyoruz. Adalete güveniyoruz” diye konuştu.
HTS kayıtlarında eksiklikler olduğunu ifade eden Özkaynar, cinayetten bir gün önce ve cinayetten sonraki konuşmaların da incelenmesi gerektiğini söyledi.