AK Parti Karacasu İlçe Başkanı Fuat Meriç, Karacasu Belediyesinde ekim ayı meclis toplantısında yaşananlar başta olmak üzere ilçedeki son gelişmeler hakkında değerlendirme yaptı. Meriç, meclise getiriliş şekli tartışma konusu olan “Agora” projesinin büyük, önemli ve güzel bir proje olduğunu vurgularken, “Yapılırsa güzel bir iş başarılmış olur ama istişare ve bilgilendirme üst seviyede olmalı. Mecliste son yaşananlar hoş olmadı. Ben olsam böyle bir üslupla yönetmem. Üslup yanlış. Daha farklı yönetirdim. Ben muhalefeti de hatalı buluyorum ama başkan biraz daha söz verse biraz daha dinlese iyi olur. Bu benim görüşüm doğrudur, yanlıştır ama ben böyle düşünüyorum” dedi.

“İNAL’IN SAKİN OLMASI LAZIM”


Açıklamalarına devam eden Meriç, “Olaylı toplantıya diyecek söz yok. Proje güzel bir proje ama açıklanmadan insanlara sorulmadan bir anda ortaya çıkılması insanları tedirgin ediyor. İnsanlar zarar görmeden nasıl altından kalkılabilir bunu değerlendirmek gerekiyor. Ödenek nasıl olacak, nasıl ilerlenecek bunların açıklanması gerekli. Başkan Zeki İnal’ın biraz daha sakin olması lazım. Çok acele edince insan hata yapıyor. Kendi ittifak üyelerimizde bile çekinceler vardı. Bize söylenen sadece İmar planı tadilatıydı. Bir bilgi verildi ama detaylı bir şey anlatılmadı” dedi.

“PROJE GÜZEL AMA DETAYLAR ANLATILMALI”


“Karacasu için iyi olacaksa biz her zaman yanındayız” diyerek sözlerini sürdüren Meriç, “Başkanın detaylı bir şekilde herkese açıklaması gerekiyor. Önemli ve büyük bir iş. Olursa güzel bir çalışma. Belediyeye yük getirmeden devlet yatırımı ile olursa güzel. Ben karşı değilim. Pazar yeriyle meydanı önce bitirebilirse kimse zarar görmez. Bir yıl bir dükkanın çalışmaması büyük zarar oluşturur. Bu proje için herkesi bilgilendirmek, onayını almak gerekir. Biz öyle ya da böyle öğreniriz ama vatandaşın bilmesi lazım. Vatandaşlarla konuşulsa ikna edilse daha iyi olur” dedi.

“BAŞKAN İÇİN DE MUHALEFET İÇİN DE İYİ DEĞİL”


Mecliste yaşananların iki taraf için de iyi olmadığını ifade eden Meriç, “Hem muhalefet için hem başkan için iyi değil. Ben olsam bilgilendiririm. Belediye Başkanının odasında meclis toplantısından önce tüm üyelerin katılımıyla bir bilgilendirme toplantısı yapılabilir. Öyle olursa bu kavgalar olmaz. Kavgalar, masaya vurmalar hoş olmuyor. Ben başkan olsam böyle bir üslupla yönetmem. Üslup yanlış. Daha farklı yönetirim. Ben muhalefeti de hatalı buluyorum ama başkan da biraz daha söz verse biraz daha dinlese iyi olur. Bu benim görüşüm doğrudur, yanlıştır ama ben böyle düşünüyorum” dedi.

“ELEŞTİRİ HER ZAMAN OLACAK”


İnsanlara söz hakkı verilmeyince tepki gösterdiklerini ifade eden Meriç, “Benim sözlerim eleştiri gibi düşünülmesin. Kamuoyundan gelen eleştiri ise her zaman olacak. Her şeyi çok iyi biliyoruz diye bir şey yok. Her şeyi yaptım ettim demekle olmaz ki. Bir sakıncası varsa ileride acısını toplum olarak hep birlikte çekeceğiz. Ama doğruysa doğrunun yanında olacağız elbette. Güzel açıklanmış olsa muhalefetin de hayır diyeceğini düşünmüyorum. En güzel şey açıklamak ve istişare etmek. Konuşma ve iletişim eksikliği var. İnsanlara söz hakkı verilmeyince tepki gösteriyorlar ama bağırma, çağırmalar, seviyenin düşmesi iyi olmadı. Karacasu’nun böyle anılması güzel bir şey değil. Meclise katılan üyelerin dikkatli olması lazım” dedi.

“JEOTERMALE KARŞIYIM”


Son günlerde gündemde olan jeotermal konusuyla ilgi de konuşan Meriç, “Benim jeotermalle ilgili düşüncem vatandaş istemiyorsa ben üstüne gitmem. Zararı varsa çok küçük bir zararı da olsa karşı durmak gerekir. Doğrudur yanlıştır bilmiyorum ama benim düşüncem böyle. Karşıyım yani. Karacasu’da öyle çok büyük sıcaklıkların olmadığı zaten biliniyor ama bu konu neden böyle kaşınıyor bilmiyorum. Ne yapılmak isteniyor bilmiyorum” şeklinde konuştu.