Süt üreticisinin sesi, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin oldu. Milletvekili Sezgin, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, süt üretimindeki girdi maliyetlerinin son dönemde hızlı bir şekilde arttığını, bu nedenle çiğ süt üreticilerinin büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.
Çiğ sütün litre fiyatının 15 Kasım 2019'dan bu yana brüt 2 lira 30 kuruşa sabitlendiğini belirten Sezgin, sütün girdi maliyetlerinin ise fevkalade yükseldiğini dile getirdi.

EN UCUZ SÜTÜN OLDUĞU ÜÇÜNCÜ ÜLKE


Milletvekili Sezgin, Ulusal Süt Konseyi toplantısında çiğ süt alım fiyatının artırılmamasına karar verildiğini hatırlatarak, "Çiğ süt üreticileri çok zor durumdadır. Arjantin ve Uruguay gibi meraya dayalı ucuz maliyetli üretim yapan ülkelerden sonra en ucuz çiğ süt fiyatı Türkiye'dedir" dedi.

HAYVANLARIN KESİLME RİSKİ


Süt üreticilerine asgari düzeyde destek olunmasını gerektiğinin altını çizen Sezgin, “Çiğ süt alım fiyatları artırılmalı ya da maliyet artışları telafi edilmelidir. Aksi takdirde üreticilerimizin, üretimi sona erdirerek hayvanları kesime göndermesi riski çok ciddi bir tehdit olarak hayvancılık sektörümüzün ve ekonomimizin önünde durmaktadır” ifadelerini kullandı.