Her geçen gün hayatın farklı alanlarında ve mesleklerinde kendilerini göstermeye başlayan Türk kadını, erkek mesleği olarak kabul edilen iş alanlarına da el atmaya başladı. Üstelik kadınlar bu mesleklerde erkeklerden aşağı kalmayıp aile bütçelerine de katkı sağlamış oluyor.

PROTOKOL YALNIZ BIRAKMADI

Nazilli Altıntaş Mahallesi Türkocağı Caddesi’nde açılan Makara Çay Evi ve Kafe’ye kadın eli değdi. Mebrule Korkmaz, demledikleri çayla ve güler yüzle müşterilerine hizmet vereceklerini belirtti. Makara Çay Evi’nin açılış törenine Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, MHP İlçe Başkanı Hasan Eren, İYİ Parti İlçe Başkanı Cihat Öztürk, CHP Kadın Kolları Başkanı Gamze Arslan, Nazilli ESKKK Başkanı Dursun Öztunç, Nazilli Belediyesi Meclis üyeleri, Nazilli Ülkü Ocağı üyeleri ve davetliler katıldı.

“OTANTİK VE DEĞİŞİK BİR MEKAN YARATMAYA ÇALIŞTIK”

Açılışta konuşan kadın girişimci Mebrule Korkmaz, “Hem esnafa, hem aileye yönelik hizmet vereceğiz. Çay ocağı olarak açalım dedik, kafe tarzına döndük. Akşamları da hizmet vereceğiz. Mahallemizi hareketlendireceğiz. Konsepti isme, ismi konsepte uyarladık. İçeride bir kitap köşemiz var. Bu köşe zamanla büyüyecek. Sakin bir yer isteyen herkesi, temiz ve kaliteli hizmet veren mekanımıza bekliyoruz. Çay ve kahve çeşitlerimiz, doğal meyve sularımız, bitkisel organik içeceklerimiz olacak. Genelde bizim sektörde Nazilli’de sadece erkekler faaliyet gösteriyor. Şimdi burayı bir kadın olarak ben çalıştıracağım. Bu sektöre bir kadın eli değecek. Garsonlarımız da kadın olacak, bir anlamda istihdam da sağlayacağız. Otantik ve değişik bir mekan yaratmaya çalıştık. Nazilli’de bu tarzda ve çeşitte bir çay ocağı yok. Ayrıca ileride közde kahvemiz de olacak” ifadelerini kullandı.

“ALLAH BOL KAZANÇLAR VERSİN”

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da açılışta yaptığı konuşmada, “Zorlu bir dönemde mekan açtıkları için kendilerini kutluyorum. Kadın girişimci olarak Mebrule Korkmaz hanımı kutluyorum. Güzel bir mekan olmuş. Biz de elimizden geldiğince yanlarındayız. Allah bol kazançlar versin” dedi.