Belediye Başkanı Nedim Kaplan'ın Büyükşehir Belediyesi'nin arıtma tesisini, Milletvekili Mustafa Savaş'ın engellediğini itiraf ettiğini iddia eden Akın, "Merak etmeyin Büyükşehir Belediyesi halletti o işi" dedi. Akın'a tepki gösteren Arslan da, "Devlet gereğini yapıyor, vatandaşının yanında. Sizin de şovunuz bitecek" ifadelerini kullandı. Koçarlı'nın altyapı sorunu ile ilgili Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu ve Koçarlı Belediye Başkanı AK Parti'li Nedim Kaplan'ın yaptığı açıklamalar, CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın ile AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan'ı karşı karşıya getirdi.

"BÜYÜKŞEHİR O İŞİ ÇÖZÜYOR"

Yazılı açıklama yapan CHP'li Akın, Belediye Başkanı Kaplan'ı hedef aldı. Kaplan'ın Büyükşehir Belediyesi'nin arıtma tesisini, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın engellediğini itiraf ettiğini iddia eden Akın, "Bizim lafı çok, icraatı yok ilçe belediye başkanı aylardır iddia ettiğimiz arıtma engellemesini sonunda itiraf etmiş. Bilinçli mi yaptı, bir şekilde istemeden de olsa dürüstlük çenesinde mi tezahür etti bilmiyorum. Ama evet Mustafa Savaş’ın bizim arıtmanın önündeki engel olduğunu basbayağı ifşa etmiş. Bravo size. Size de ancak böyle siyaset yapmak yakışırdı. Kafaya bakın şunlardaki ‘Koçarlı’nın altyapı hizmeti almasını mümkün olduğunca engelleyelim’ kafası. Ama merak etmeyin Aydın Büyükşehir Belediyesi halletti o işi gümbür gümbür çözüyor. Size de birer bardak ılık su göndereyim için" ifadelerini kullandı.

"KOMİKSİNİZ, ŞOVMENSİNİZ"

Akın'a cevap veren AK Parti'li Arslan, kanalizasyonun engellendiği iddiasına sert tepki gösterdi. Koçarlı'yı 15 yıldır CHP'li belediye başkanlarının yönettiğine işaret eden Arslan, "Koçarlı’ya bir kanalizasyon yapamayacak kadar beceriksiz misiniz ya da Koçarlı umurunuzda değil de şovmenlik peşinde misiniz?" dedi. CHP Koçarlı İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Kaplan’ın "Özlem Başkanımızın altyapımız için 3 yıldır verdiği mücadelenin farkındayız. Yılbaşından sonra Koçarlı’nın altyapısını 12 ayda bitirecek" dediğini hatırlatan Arslan, açıklamasına, şöyle devam etti: "Yahu karar verin, kanalizasyon var mı yok mu? Biz de size ona göre cevap vereceğiz. Her seferinde sizin boş iddialarınıza cevap vermeyelim diyorum ama bakıyorum yine çok güzel saçmalamışlar diyorum, dayanamayıp cevap veriyorum. Aylarca çığırtkanlık yaptığınız kanalizasyon nerede? İnsanın hakikaten aklı almıyor. Genel Başkanınızdan mı öğrendiniz gece söylediğinizi sabah unutmayı. Komiksiniz, şovmensiniz."

"DEVLET GEREĞİNİ YAPIYOR"

Arslan, "Sizin asıl karın ağrınızı biz biliyoruz" diyerek, şunları kaydetti: "Çevre ve Şehircilik Bakanımızın 25 Temmuz Aydın ziyaretinde ‘Koçarlı’nın kanalizasyon meselesini çözüyoruz’ demesinden sonra şimdi çıkıp biz çözeceğiz diyorsunuz. Neden? Çünkü devlet gereğini yapıyor, vatandaşının yanında. Sizin gibi 15 yıl bu insanlara eziyet çektirmeyecek. AK Parti yaparsa sizin de şovunuz bitecek."